Pentru spuma de mascarpone
- 250 de grame de brânză mascarpone
- 50 de grame de brânză Philadelphia
- 150 mililitri de lapte
- 1 foaie de gelatină
- 50 de grame de zahăr pudră
- 500 mililitri de apă minerală.
Pentru înghețata de cafea
- 1 mână de cuburi de cafea congelate
- 1 praf de scorțișoară pudră
- 1 praf de cacao pudră.
Primul lucru pe care îl vom face pentru a pregăti acest desert cu cafea este să facem spuma de mascarpone. Pentru a face acest lucru, amestecați mascarpone cu cremă de brânză Philadelphia până se integrează. Apoi adăugați zahărul pudră, jumătate din lapte și continuați să amestecați.
Rezervați o clipă vasul cu amestecul de brânză și hidratați foaia de gelatină. Separat, încălzim restul de lapte și, odată fierbinte, diluăm în el gelatina deja hidratată. Se lasă să se răceasca și se adaugă la preparatul anterior.
Trecem amestecul de brânzeturi și lapte printr-o strecurătoare cu plasă fină, îl punem în apa minerală, agităm bine și îl rezervăm la frigider aproximativ două ore.
După timpul minim de răcire, putem continua cu înghețata de cafea. Scoateți cuburile de cafea din congelator, puneți-le într-o pungă de plastic și zdrobiți-le.
Distribuiți înghețata de cafea anterioară în pahare diferite și adăugați spuma de brânză mascarpone. Rezervă puțină gheață cu cafea pentru a decora paharele.
Deasupra spumei presară scorțișoara și pudra de cacao și decorează paharele cu gheața pe care ai rezervat-o. Acum poți servi această înghețată de cafea răcoritoare cu mascarpone și să-ți surprinzi toți oaspeții.
Poftă bună!
Nu cheltui nici bani, nici timp! Înghețată cremoasă de casă din doar două ingrediente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News