Acest preparat este perfect ca gustare pentru o întâlnire cu prietenii sau familia și, mai presus de toate, menționăm că este foarte simplu de preparat. Ingredientele pentru a face coxinhas de frango sunt foarte ușor de găsit!
La StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți ușor coxinha de frango. Citiți mai departe și descoperiți gustul delicios al acestor gustări braziliene!
Nu cheltui nici bani, nici timp! Înghețată cremoasă de casă din doar două ingrediente
Pentru masă:
- 300 de grame de făină de grâu
- 500 de mililitri de apă
- 30 de grame de unt
- 1 praf de sare.
Pentru umplutură:
- 1 piept de pui tocat
- 1 ceapă medie tocată
- 1 cățel de usturoi tocat
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- sare și piper după gust
- 1 lingură de ulei
Pentru prăjit:
1½ căni de pesmet
- 1 ou bătut
- 3 linguri de apă
1 praf de sare
- ½ cană de făină de grâu (70 grame)
- 1 litru de ulei.
Începeți rețeta de coxinha de frango încălzind cei 500 de mililitri de apă într-o oală. Apoi, adăugați untul pentru a se dizolva și un praf de sare.
Înainte să înceapă să fiarbă adăugăm deodată făina de grâu și amestecăm energic până se formează un aluat pentru coxinha care se desprinde de pe marginile oalei. Apoi se ia de pe foc și se rezervă. Cerneți făina pentru o textură mai bună.
Pentru umplutură, într-o oala se încinge o lingură de ulei, se călesc ceapa și cățelul de usturoi până devin ușor aurii.
Adăugați puiul mărunțit, asezonați cu sare și piper după gust, gătiți timp de 5 minute. Apoi adăugați pătrunjel tocat și mai gătiți doar două minute și lăsați deoparte.
Acum este timpul să asamblați coxinha. Pentru a face acest lucru, luați o porție din aluat, întindeți-o cu mâinile sau cu un sucitor și puneți-o în mână ca un bol.
Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!
Se umple cu tocanița de pui și se închide formând un con. Apoi, întindeți puțin vârful pentru a-i da forma pulpei de pui. Repetați până când terminați cu aluatul de coxinha.
Amestecați oul bătut cu trei linguri de apă și un praf de sare. Separat, pregătiți un recipient cu pesmet și altul cu făină de grâu.
Treceți coxinhele prin făina de grâu, apoi prin oul bătut. La final, se trece prin pesmet și se prăjește în ulei din belșug până se rumenește. Dureaza cam două minute sau chiar mai puțin.
Odată prăjite, acum le poți servi și savura. Poftă bună!
Coxinha de frango este una dintre acele feluri de mâncare simple, dar cu o aromă excepțională. În plus, tocană de pui este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți pregăti.
Puteți adăuga și alte ingrediente la această rețetă, cum ar fi: ardei gras, cremă de brânză, acesta din urmă va adăuga o textură delicioasă, puteți adăuga și niște brânză gratinată, deoarece atunci când mușcați din coxinha, va fi o surpriză că se revarsă brânza.
Astfel, este întotdeauna bun și, mai presus de toate, delicios să încerci arome internaționale, să ai în casă o bucată de Brazilia, un fel de mâncare atât de tradițional și popular. O să îl iubești!
Dacă ai cartofi și lapte, vei da pe spate familia cu aceste gofre. Fă porție dublă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News