Suspectul, care folosea drept cabinet un spaţiu închiriat în Sectorul 3 al Capitalei, ar fi eliberat acte medicale, deşi nu figurează ca medic în evidenţele statului. Asupra sa au fost găsite câteva ştampile cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale. Ofiţerii au identificat şi ridicat documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere că există suspiciunea că acestea sunt false.
În legătură cu acest caz, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că Direcţia de Sănătate Publică a făcut verificări în cazul falsului medic reţinut pentru înşelăciune, iar pe numele acestuia există mai multe plângeri.
"Mai exista o plângere pe numele lui, încă din ianuarie, am înţeles, dar noi am verificat cabinetul, am sesizat ITM-ul. Dădea consultaţii care n-aveau nicio legătură cu practica medicală. Este un fals grosolan care putea fi vizibil, clinica respectivă nu era autorizată, el avea şi angajaţi, noi am sesizat şi ITM-ul. Deci, au fost mai multe aspecte verficate, în primul rând de către Direcţia de Sănătate Publică şi, uite, că a fost reţinut", a spus Pintea, la finalul şedinţei de evaluare a activităţii structurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2018.
Întrebată cum ar putea fi depistaţi "medicii şarlatani" înainte ca activitatea acestora să aibă consecinţe, Pintea a afirmat că "se bazează pe conştiinţa civică a fiecăruia".
Potrivit unui comunicat, bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost reţinut încă de ieri de poliţişti, fiind cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.
Numele bărbatului a fost verificat la instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi a rezultat că în evidenţele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză, precizează sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News