Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În ce poziție este cel mai bine să dormi, potrivit medicilor. Vezi care sunt problemele de sănătate de care poți suferi din cauza unei poziții incorecte de somn
WhatsApp
Probabil că știți deja că un somn bun este cheia unei zile bune. Deși s-ar putea să nu rămâneți în aceeași poziție pe tot parcursul nopții, sunt șanse să aveți tendința de a prefera o poziție în detrimentul altora, cum ar fi pe o parte sau pe spate. Dar știați că unele poziții de dormit sunt potențial mai bune pentru dumneavoastră decât altele?
În ce poziție este cel mai bine să dormi, potrivit științei / Foto: Unsplash

Chiar dacă vă culcați la ore diferite în fiecare seară, există șanse să vă păstrați poziția preferată de somn de fiecare dată când vă culcați. Deși poziția preferată de somn cu siguranță vi se pare perfect[, aceasta ar putea sfârși prin a cauza unele probleme de sănătate, de la sforăit până la dureri în diferite părți ale corpului.

De aceea, am decis să aflăm care poziții de dormit ar putea oferi cele mai multe beneficii pentru sănătatea ta și pe care mai bine le eviți, conform Bright Side.

 

1. Dormitul pe spate

 

2. În ce pozi... (tania-mousinho-mjjm5dfegay-unsplash.jpg)


Deși dormitul pe spate te-ar putea ajuta să îți păstrezi pielea fără riduri pentru mai mult timp, nu este cea mai bună poziție dacă suferi de dureri lombare, deoarece poate agrava afecțiunea existentă. Iar dacă partenerul tău se tot plânge de sforăit, nici dormitul pe spate nu ar putea fi cea mai bună poziție, deoarece ar putea agrava și apneea de somn.

Însă, dacă v-ați trezit vreodată cu dureri enervante de gât, atunci dormitul pe spate ar putea fi util, deoarece vă menține capul, gâtul și coloana vertebrală într-o poziție neutră, ajutându-vă să preveniți senzațiile de durere în zona gâtului. De asemenea, dormitul pe spate nu este recomandat femeilor însărcinate, deoarece ar putea restricționa fluxul de sânge și oxigen către copil.


2. Dormi pe partea stângă

 

3. În ce pozi... (bruce-mars-s8ptwcu5maq-unsplash.jpg)


Menținerea hidratării și consumul de suficiente fibre pot fi cu siguranță benefice pentru digestia ta, iar dormitul pe partea stângă poate ajuta și la reglarea intestinelor tale. Atunci când dormi pe partea stângă, gravitația încurajează mișcările intestinale normale, ajutându-te să mergi la baie la prima oră dimineața. Pe lângă faptul că ameliorează constipația, se crede că dormitul pe partea stângă este cel mai benefic pentru sănătate și poate oferi o ușurare a durerilor de spate.


3. Dormitul pe partea dreaptă

 

4. În ce pozi... (lux-graves-ruc9hve-l-e-unsplash.jpg)

 

Dacă simțiți adesea că vă sare inima, atunci reducerea consumului de cofeină și găsirea unui mod sănătos de a gestiona stresul este pasul corect de făcut. În afară de aceste schimbări în stilul de viață, dormitul pe partea dreaptă poate fi, de asemenea, benefic pentru inima ta. Alegerea de a dormi pe partea dreaptă vă poate proteja împotriva insuficienței cardiace și a altor probleme legate de inimă.

 

4. Dormi pe burtă

 

5. În ce pozi... (kinga-cichewicz-fvrtlkgq700-unsplash.jpg)


Deși dormitul pe burtă poate reduce sforăitul, acesta are multe dezavantaje în comparație cu alte poziții de dormit. Pentru că perturbă poziția neutră a coloanei vertebrale, dormitul pe burtă poate duce la dureri de spate, gât și umeri și poate chiar face ca pielea ta să îmbătrânească mai repede.

Ce poziție de dormit preferați? Ați încercat vreodată să o schimbați de dragul sănătății dumneavoastră?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel