Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În câteva minute, PSD a îngropat definitiv dosarele penale ale liderilor politici
WhatsApp

Tic-tac, tic –tac. Până pe 21 iunie, când este așteptată decizia în dosarul Bombonica, nu mai sunt decât câteva zile. PSD și ALDE au avut însă nevoie de doar câteva minute să-și spele dosarele penale existente și să se pună la adăpost de acum încolo.

Pentru acest lucru, miercuri Senatul a adoptat, cât ai bate din palme, modificarea codului de procedură penală, cu dedicație pentru mai mari, dar poate și mai mici de prin partid.

Două din dosarele lui Dragnea – ″Referendumul″, cel în care are o condamnare definitivă, şi cel în care este judecat alături de fosta soţie Bombonica Prodana, pentru instigare la abuz în serviciu, s-au rezolvat din două articole.

Primul articol adoptat permite ca o persoană condamnată definitiv să ceară rejudecarea dosarului dacă hotărârea de condamnare nu a fost scrisă şi semnată de judecătorul care a soluţionat cauza. Este exact speța lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, unul dintre cei cinci judecători a plecat la Curtea Constituţională şi, din acest motiv, nu a semnat motivarea condamnării lui Dragnea. Deși ceilalţi patru au semnat, prin acest articol, Dragnea scapă de condamnarea deja dată.

Articolul 453 - Revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută și când : se introduce aliniatul “neredactarea şi/sau nesemnarea hotărârii de condamnare de judecătorul care aparticipat la soluţionarea cauzei”.

Al doilea dosar, cel cu Bombonica Prodan, se poate închide într-o secundă, după ce a fost adoptat  un articol potrivit căruia judecătorii nu pot condamna o persoană doar pe baza declaraţiilor date de martori, ofiţeri sub acoperire sau chiar a inculpatului. Adică exact speța din dosarul Bombonica unde Liviu Dragnea este judecat pe baza declaraţiile martorilor și inculpaților. Două angajate de la Asistenţa Socială Teleorman au primit salariul de la direcţie, dar în realitate, au lucrat pentru filala PSD Alexandria, existând mărturii clare în acest sens.

Nu a fost uitat nici Călin Popescu Tăriceanu. Un alt articol adoptat miercuri spune că instanţă de apel nu poate schimba decizia primului complet de judecători, dacă aceştia au decis ca inculpatul este nevinovat. Călin Popescu Tăriceanu ar putea folosi acest articol ca să ceară ca procesul în care a fost găsit nevinovat de mărturie mincinoasă în prima instanţă, să nu mai continue în apel.

Iată cum în câteva minute, mai multe dosare ale liderilor PSD și ALDE vor fi istorie, cazierul albit și liber la funcții. Cu un așa cod de procedură penală trebuie să te chinui mult ca să ți se mai facă vreun dosar. Totul este permis pentru mai marii țării. Dacă nici asta nu aduce un iz de dictatură pe plaiurile dâmbovițene, ce să mai aducă, închiderea granițelor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel