Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Impozitul de 40% pe jocurile de noroc revoltă companiile din industrie: "Nu vom mai avea bani pentru finanțarea sportului românesc"
WhatsApp
Companiile de jocuri de noroc din România se revoltă, după ce guvernul a anunțat impunerea unei taxe de 40% pe retrageri în domeniul jocurilor de noroc. Acestea susțin că măsura va avea ca efect direct, în segmentul gambling-ului online, reducerea numărului de jucători de pe site-urile licenţiate în România şi migrarea lor în zona site-urilor ilegale, nelicenţiate în România.

"În felul acesta, va pierde toată lumea - jucători, operatori licenţiaţi, dar şi Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, vor scădea pe termen scurt şi mediu, susţine Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).

"Înainte de a adopta o astfel de măsură fiscală, trebuie luaţi în considerare o serie de factori. În primul rând, jocurile de noroc online sunt în principal o industrie a divertismentului, nicidecum o sursă de venituri pentru jucători. Conform datelor AOJND, peste 80% din cei care retrag bani în urma participării la jocuri de noroc retrag sume de până la maximum 1.000 de lei, majoritatea fiind însă mult mai mici, de ordinul a câtorva sute de lei. Practic, vorbim majoritar de cazuri în care jucătorul nu urmăreşte câştigul cu orice preţ, ci plăcerea de a concura, în acest fel gambling-ul online fiind mai degrabă o sursă de reducere a stresului cotidian", a declarat Odeta Nestor, preşedintele AOJND.

În România, statisticile arată că aproximativ 90% din totalul jocurilor online se desfăşoară pe site-uri licenţiate în ţara noastră, ceea ce reprezintă un succes la nivel european.

"Am subliniat deseori că România reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte legislaţia în gambling. Însă această situaţie depinde de capacitatea autorităţilor de a menţine un cadru legislativ şi fiscal atrăgător. AOJND, în calitate de for care reuneşte cei mai importanţi operatori din online licenţiaţi în România, îşi pune la dispoziţia Guvernului întreaga expertiză şi solicită organizarea de consultări la nivel de industrie, aceasta fiind unica modalitate de a obţine o soluţie avantajoasă tuturor părţilor implicate", a adăugat Nestor.

Companiile susțin că n-ar mai avea bani pentru sponsorizarea sportului românesc



AOJND estimează că o astfel de taxă ar reduce cu peste 50% taxele plătite de operatorii de jocuri de noroc prin reducerea activităţii. În plus, ar obliga operatorii la reducerea drastică a investiţiilor în unităţi de dezvoltare de software locale, în publicitate, dar mai ales în ceea ce priveşte sponsorizarea sportului românesc.

Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND) a fost înfiinţată în 2017 din dorinţa de a aduce sub acelaşi acoperiş operatorii principali de jocuri de noroc la distanţă, pentru o reprezentativitate clară în industrie. Asociaţia are ca scop principal promovarea şi protejarea drepturilor şi intereselor operatorilor de jocuri de noroc la distanţă, licenţiaţi în România. Membrii AOJND sunt: Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win, WinMaster. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel