Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iată 12 diferențe între femei și bărbați confirmate de știință, care dovedesc că femeile au „superputeri”
WhatsApp
Între femei și bărbați, știința a dovedit că nu sunt doar diferențe fizice evidente, dar reprezentantele sexului feminin au și câteva caracteristici care le face mai speciale și unice față de bărbați. Citește mai departe pentru a afla misterele pe care doamnele le ascund.
Linkedin: Primele 11 cele mai solicitate locuri de muncă din Italia

Fiecare femeie este o Wonder Woman dacă știi suficient de multe despre corpul feminin. Ei bine, nu toate doamnele au o forță sau o durabilitate supraomenească precum Diana, dar au câteva trucuri în mânecă care îi vor uimi chiar și pe tocilarii din domeniul științei.

Am compilat câteva fapte fascinante despre corpul feminin care te vor face să crezi că fiecare femeie este un supererou într-un anumit sens, cu ajutorul site-ului BrightSide și al științei.

 

1. Femeile au mai multe papile gustative decât bărbații

 

Femeile au un simț al gustului mai bun. Acest lucru se datorează faptului că, în medie, au mai multe zone gustative (papile fungiforme) și papile gustative pe limbă decât bărbații.

 

2. Fetele au o sănătate cardiovasculară mai bună

 

Femeile se confruntă cu mai puține boli de inimă decât bărbații. Acest lucru nu se datorează faptului că viețile lor sunt însorite. Se datorează faptului că hormonii femeilor aflate la premenopauză au funcții de protecție asupra inimii.

 

3. Femeile arată în medie mai tinere decât bărbații

 

În medie, femeile arată mai tinere decât bărbații. Acest lucru se datorează faptului că pielea bărbaților este cu 25% mai groasă și predispusă la apariția ridurilor faciale și a petelor de vârstă.

 

4. În medie, femeile trăiesc mai mult decât bărbații

 

Fetele rămân mai mult timp pe acest Pământ - femeile trăiesc cu aproximativ cinci ani mai mult decât bărbații. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează faptului că femeile se angajează în comportamente mai sănătoase decât bărbații de-a lungul vieții lor.

 

5. Mușchii femeilor sunt mai potriviți pentru anduranță

 

Poate că bărbații sunt mai puternici decât femeile, dar mușchii fetelor au și ei niște superputeri - rămân puternici mai mult timp și se recuperează mai repede, permițându-le femeilor să aibă o rezistență mult superioară.

 

6. Creierul femeilor este conectat diferit. De aceea, ele sunt bune la multitasking

 

Creierele bărbaților sunt conectate din față în spate, cu puține conexiuni care fac legătura între cele două emisfere. Cu toate acestea, la femei, căile neurologice se intersectează între stânga și dreapta. Oamenii de știință cred că aceasta este o posibilă explicație pentru motivul pentru care femeile sunt bune la multitasking.

 

7. Frica lor de păianjeni este ancestrală

 

Doamnele sunt de 4 ori mai predispuse să se teamă de păianjeni decât bărbații. Ipoteza este că acesta este un mecanism evolutiv pentru a-și proteja urmașii de creaturile veninoase.

 

8. Femeile rostesc zilnic de peste 2 ori mai multe cuvinte decât bărbații

 

Fetele vorbesc în medie 20.000 de cuvinte pe zi, în timp ce bărbații vorbesc în medie doar 7.000. Acest lucru se datorează Foxp2, cunoscută sub numele de "proteina limbajului".

 

9. Ele au un auz superior

 

Fetele pot capta sunetele de înaltă frecvență mai bine decât bărbații și, în ansamblu, în mare parte au un auz mai bun.

 

10. Femeile au un avantaj în înțelegerea interacțiunilor sociale

 

Femeile sunt mai pricepute decât bărbații la citirea indiciilor non-verbale, cum ar fi tonul vocii, schimbările de expresii faciale, postura etc.

 

11. Devin un pic temerare cu vârsta

 

Odată cu vârsta, femeile au tendința de a deveni mai aventuroase și sunt susceptibile de a accepta mai multe riscuri în viața lor.

 

12. Pupilele lor sunt mai mari

 

Femeile au pupile mai mari decât bărbații. Poate că asta este cauza privirii ei hipnotizante, băieți.

 

Care dintre aceste fapte ți s-a părut cel mai surprinzător? Lasă un comentariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel