Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Horoscop Luna Nouă conjunctă cu Lilith. Furii și neputințe până la eclipsa de Soare. Ce ne aduce cea mai întunecată energie a zodiacului
WhatsApp
Începem deja să simțim energia pe care Luna Nouă în zodia Taurului din 11 mai o aduce asupra zodiilor. Însă, Luna Nouă din zodia Taur a făcut conjuncţie cu Lilith, cunoscută și sub numele de Luna Neagră. 
Horoscop. Luna neagră Lilith în Gemeni. Adevăruri dureroase vor fi dezvăluite până pe 1 august. Scorpion, ai grijă ce vrei pentru că nu îţi va plăcea

Lilith ca mit și simbol are multe de spus despre latura noastră întunecată, dar plină de forță interioară. Această energie ne poate influenţa până la eclipsa de Soare din 10 iunie 2021. 

Vezi și: Jupiter în Pești, din 14 mai. Schimbări radicale în horoscop: Vărsătorii scot bani din piatră seacă, Fecioarele și Scorpionii își găsesc jumătatea

Lilith, pentru astrologie, reprezintă o deviere a tuturor normelor, deoarece este un principiu instinctiv și inconștient. Energia lui Lilith ne trezește partea adormită și animală din noi.

În timp ce mulți astrologi descriu o imagine poetică a acesteia, Lilith este o energie atât de irațională încât trebuie tratată cu grijă. Este furia de a nu-și putea exprima dorința de independență, autonomie și apartenență la sine. Faptul „ascunderii” sale în adâncul inconștientului nostru ne arată o altă fațetă a lui Lilith, reprimarea și castrarea dorințelor noastre cele mai viscerale, acționând din umbră, ignorate de conștiința noastră.

Lilith este arhetipul femeii rebele, libere, nesupusă. Lilith reprezintă prima  feministă. Ea este femeia care nu s-a adaptat la patriarhat, deoarece urmarea oricărei reguli impuse care nu se aliniază dorinței ei o înfurie și o face să fugă spre libertate. Ea este și cea care a fost redusă la tăcere, pusă în umbră, demonizată, astfel încât nicio femeie să nu îndrăznească să fie ca ea, mai ales în timpul Inchiziției. Lilith se trezește foarte subtil, iar vocea ei se aude puternic.

Lilith generează o rană bazată pe respingere, iar acțiunea noastră inconștientă este să țipăm, exprimându-ne furia. Este un principiu care ne vitalizează pentru luptă, dar care atrage resentimentele și dorința de răzbunare.

 

„Lilith vorbește despre slăbiciunile, vulnerabilitățile, karma, neputințele sau părțile obscure ale unui om”

 

„Lilith este acel simbol astrologic ce vorbește despre slăbiciunile, vulnerabilitățile, karma, neputințele sau părțile obscure ale unui om, ale unei relații, ale unui eveniment, națiuni etc. A ignora acest simbol, ce nu este o planetă, este că și cum cineva pus să vorbească despre sine, și-ar enumera doar calitățile, pe care crede că le are, fără a fi conștient că și acele calități se așează perfect într-o matrice formată din tot atâtea trăsături vulnerabile fără de care, nici ființă de lumina nu ar străluci atât de intens.

Este nevoie de multă sinceritate vis-a-vis de noi înșine, că să conștientizăm aceste vibrații mai joase, uneori distructive. Este primul pas către a nu îndrepta aceste energii tulburi către alții.

Pe 11 mai 2021 la ora 22 a României, Luna Nouă din Taur face conjuncție chiar cu susnumita Lilith și acest aspect ne poate influență până la Eclipsa de Soare din 10 iunie. Lilith se face adesea responsabilă de transferul unei situații, stări, manifestări de la o extremă la cealaltă, dar cu condiția ca ceva anterior să se fi poziționat, la fel, la extrema opusă. Cineva își poate schimba, deci, poziția, la extrema opusă, fără nicio explicație. Cineva azi declara iubire, mâine nu mai este de găsit, ori acum ți se promite ajutor, mâine persoană în cauza dispare”, susține astrologul Cristina Demetrescu.

 

„Ideile absurde, înguste, abrupte vor deveni extrem de sonore”

 

„Taurul este zodie de pământ și nimic nu este mai evocator pentru căderea într-un teluric brut decât acest Lilith în Taur. Ideile spirituale, prietenia, iubirea, ideologiile de orice gen, măreția creativității, vor fi intersectate și anulate brusc de nevoi mai pământești. Totul este minunat, dar unii nu vor cădea la pace în privința banilor. Nu este ceva anormal, ci cât se poate de firesc, însă mă tem că brutalitatea cu care oamenii își vor dezvălui părțile nevralgice, pot crea unde de șoc cu raze cât se poate de variabile.

Ideile absurde, înguste, abrupte vor deveni extrem de sonore. Imaginați-va un părinte ce transmite copilului său canalizat către o idee, vocație, muzică, sport orice, că nu există bani pentru a susține pregătirea sa, fără a se gândi deloc, fără a analiza, ce anume ar putea sacrifica, pentru ca talentul acelui copil să nu se irosească. Acesta este doar un exemplu.

Sunt deja 7 luni de când Lilith în Taur se joacă cu simțurile noastre. Unii nu mai suportă poluarea, alții nu mai suportă să vadă gunoaie, alții nu mai pot respira cu mască, alții se plâng de zgomot, ori de faptul că nu au mai putut să se relaxeze la un restaurant unde ar fi vrut să mănânce și să bea până la ore înaintate, fiind mereu pe fugă sau trebuind să o facă în frig.

Lilith ne va mai supăra până pe 18 iulie, dar Luna Nouă conjunctă cu Lilith, atinge un apogeu al rezistenței la toate agresiunile asupra simțurilor noastre și se poate sări în extrema opusă, cheltuindu-se mult pentru a recupera plăcerile irosite. Oamenii au nevoie de artă și frumos, toate recepționate prin intermediul simțurilor noastre, vizual, olfactiv, auditiv și gustativ. Da, avem cu toții nevoie de impulsuri armonioase pentru a ne elibera de alte tensiuni. Un concert, un dialog cu prietenii, o masă bună, sau măcar libertatea că asta înseamnă o rutină firească în viață fiecăruia, curățenia înconjurătoare, aerul respirabil, liniștea, natură, florile, chiar și parfumul pe care nu îl mai simțim și nu îl mai transmitem, dincolo de masca, sunt ingrediente, fără de care se poate trăi, dar nu să poate trăi plăcut. Prin intermendiul simțurilor noastre, ne putem hrăni sau din contra, ne putem otrăvi ființă.

În altă ordine de idei, mă gândesc că această Lună Nouă/Lilith pe mulți îi va face să realizeze ce nu le place, ce nu le convine, ce îi atacă, uneori în mod surd. Ce se întâmplă mâine poate scoate la suprafață multe din vulnerabilitățile noastre, însă rămâne la latitudinea fiecăruia să și le arate în mod vădit sau să și le trateze, în funcție de gravitatea lor. Viciile încap și ele în acest tablou, ispitele și nevoile carnale își pot face simțite tentaculele. Medical vorbind, poate exista o explozie de afecțiuni hormonale, tiroidiene, stomatologice, datorate carențelor, dar și micilor accindente, dar și alergii. Cineva poate realiza că un sac cu bani are și fund sau poate o gaură. Furiile vor fi furtuni într-un pahar cu apă ce doar vor face mizerie și cioburi, dar nu vor rezolva problemele.

O luna de zile, cântăriți atent orice investiție și gândiți-va bine atât la utilitate, cât și la partea estetică. Desigur, orice ține de elementul pământ, devine mai vulnerabil”, mai spune Cristina Demetrescu.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel