Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hidroelectrica, amendată cu 400.000 lei pentru întârzierea emiterii facturilor
WhatsApp
Compania Hidroelectrica a fost amendată pentru neemiterea sau întârzierea facturilor către clienții finali.

Furnizorul de energie electrică Speeh Hidroelectrica a fost amendat cu 400.000 de lei, în urma unei ample acţiuni de control realizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, au fost constatate nereguli în activitatea furnizorului, ce au constat în: neemiterea facturilor aferente cantităţilor de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienţi finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare şi în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceştia; netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienţi; neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condiţiilor de furnizare şi transmiterea documentaţiei necesare de către client.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de reglementare, pentru faptele constatate, Speeh Hidroelectrica S.A. a primit o sancţiune totală în valoare de 400.000 lei, dublul maximumului prevăzut de lege.

În cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea Speeh Hidroelectrica, iar sancţiunile contravenţionale aplicate furnizorului au fost în număr de 71, la un cuantum de 365.000 lei, pentru fapte similare.

Reprezentanţii ANRE precizează că vor continua să monitorizeze comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale în relaţia cu clienţii finali pentru a se asigura că drepturile acestora vor fi respectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel