Halva de casă din doar patru ingrediente. O reţetă simplă de post, care se prepară foarte rapid. Ingrediente
Citește și Cronut (gogoașa croissant), cel mai cunoscut desert hibrid din lume. Rețeta celui mai râvnit dulce
200 de grame de seminţe de floarea-soarelui
200 de grame de seminţe de susan
150 de grame de miere
o lingură de cacao
aromă de rom, vanilie,
În blender se mixează seminţele de susan până încep să elibereze o cantitate mică de ulei. Semințele de floarea soarelui se rumenesc fără ulei, timp de 1 minut, într-o cratiță teflonată, amestecând continuu. Apoi, în blender se macină seminţele de floarea-soarelui până se obţine făină.
Citește și Kartoshka, prăjitura-cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia
Apoi toate ingredientele se amestecă bine până se omogenizează. Compoziția obținută trebuie să fie densa însă nu foarte uscată. Dacă vi se pare prea uscată mai adăugați puțin ulei. Compoziţia obținută se pune într-o tavă de chec şi se lasă la frigider.
Pentru un plus de gust, se poate aromatiza halvaua de casă cu rom, vanilie, sau ce preferă fiecare. Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare, se poate chiar prepara în două culori: cu și fără cacao. În orice variantă, halvaua de casă este extrem de delicioasă! Poftă bună!
S-ar putea să vă placă si: Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News