Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul României a adoptat un nou memorandum de colaborare cu Elveţia, în valoare de 221 de milioane de franci elveţieni
WhatsApp
Guvernul României a adoptat un nou memorandum de colaborare cu Elveţia, în valoare de 221 de milioane de franci elveţieni. Braşovul a intrat în competiţia pentru a obţine fonduri prin PNRR pentru realizarea unui campus pentru învăţământ dual pe două hectare.

Un prim pas este organizarea, în aceste zile, a unei conferinţe la care au fost invitaţi să participe toţi potenţialii parteneri ai municipalităţii braşovene din viitorul consorţiu integrat pentru învăţământ dual, care ar putea urma să implementeze acest proiect.

Viitoarea strategie pentru dezvoltarea acestui tip de învăţământ va fi realizată de un profesor de la o universitate de ştiinţe aplicate şi artă din Lucerna. De altfel, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Arthur Mattli, a subliniat că ţara sa va continua să sprijine financiar sistemul românesc de învăţământ.

„Guvernul României a adoptat, ieri, un nou memorandum de colaborare cu Elveţia, în valoare de 221 de milioane de franci elveţieni şi vom semna acest acord pe 3 noiembrie, la Bucureşti. Conferinţă de astăzi ne arată deschiderea Braşovului pentru învăţământ, ideea de a pune pe primul loc educarea noilor generaţii în moduri noi şi să deschidem, astfel, noi parteneriate. Am remarcat multe schimbări în ultimii patru ani în România, însă de multe ori întâlneam şi oameni care spuneau că vor să plece în alte ţări tocmai pentru că aceştia considerau sistemul de învăţământ de peste graniţă peste cel autohton. Amintim că, în trecut, am contribuit cu fonduri la Braşov şi la reabilitarea a două şcoli; am investit în şcoli mai bune, iar acum investim într-un sistem de educaţie mai bun“, a afirmat ambasadorul Arthur Mattli, citat de Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel