Numărul de infectări cu coronavirus se află în creştere de o lună şi a atins în ultimele zile cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie, după ce majoritatea măsurilor de distanţare socială au fost eliminate la sfârşitul lui septembrie.
Noul val de infectări a mărit numărul de pacienţi în spitale mai rapid decât se anticipa şi multe spitale deja reduc din nou serviciile medicale obişnuite pentru a trata cazurile de COVID, a arătat ministrul sănătăţii.
Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale pe data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare.
'Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii', a explicat el.
Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 pe 25 septembrie şi a introdus un certificat sanitar care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent, şi care este cerut pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.
Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunţate 6.350, cu 75% în plus faţă de aceeaşi zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanţul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.
Patru din cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă nu au fost vaccinaţi, anunţa săptămâna trecută Institutul naţional de sănătate publică.
Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia adultă s-a vaccinat cu schema completă, potrivit Agerpres.
Și în Austria persoanele nevaccinate sunt ameninţate cu un potenţial lockdown dacă situaţia în unităţile de terapie intensivă ale ţării se agravează, conform noilor planuri guvernamentale, relatează sâmbătă DPA.
„Suntem pe cale să ne împiedicăm de o pandemie a celor neprotejaţi”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg vineri noapte după o reuniune de criză.
Schallenberg a exclus un lockdown pentru cei care au fost vaccinaţi sau recuperaţii după COVID-19. El şi-a exprimat speranţa că planurile vor trimite un semnal.
Sunt încă prea mulţi „cei care ezită şi procrastinează”, a notat el, referindu-se la persoanele care nu şi-au făcut planuri de vaccinare.
Situaţia în secţiile de terapie intensivă este în mare parte stabilă, în ciuda creşterii recente a numărului de noi infecţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News