Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul îi răspunde președintelui Iohannis: Aducem alesul local la judecata cetățenilor din fiecare județ
WhatsApp
Guvernul Dăncilă îi răspunde președintelui Klaus Iohnnis, care a criticat luni modificarea, printr-o ordonanță de guvern, a legii electorale. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis guvernanților că nu au înțeles nimic din rezultatul referendumului de pe 26 mai.
Vicepremierul Daniel Suciu a fost trimis să-i dea un răspuns lui Klaus Iohannis. Acesta a declarat, luni, la finalul ședinței de Guvern, că 29 de președinți de consilii județene susțin modificarea legislației, printre care ar fi și liberali, printre care cei de la Alba, Arad, Brașov, Călărași, Sibiu și Suceava. Guvernul a adoptat luni o ordonanță de urgență care prevede ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi din nou prin votul direct al cetăţenilor, nu prin votul consilierilor judeţeni.

"Critica obiectivă care s-a adus modului indirect de alegere a președinților de Consiliu Județean, și anume că prin jocuri de partid, prin negocieri care uneori nu au de-a face cu votul popular se alegeau președinții de CJ, începând cu astăzi a încetat. Așadar, votul masiv al românilor din data de 26 mai are și un rezultat imediat - aducem alesul local la judecata cetățenilor din fiecare județ", a spus Daniel Suciu.
 
În prezent, președinții Consiliilor Județene sunt numiți de către consilierii județeni, în urma negocierilor dintre partide, legea fiind schimbată în 2005.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel