Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernanții vor plafona prețul la carburanți. Compensarea va fi valabilă trei luni - surse
WhatsApp
Liderii coaliției PSD-PNL urmează să anunțe, joi, un acord privind plafonarea prețului la carburanți.

Coaliția de guvernare a ajuns la un acord în ceea ce privește măsurile care vor fi luate pentru ținerea sub control a prețului la combustibili. Potrivit liderilor PSD și PNL, decizia urmează să fie anunțată joi, după ședința de guvern.

Un mecanism de compensare a preţului la pompă al carburanţilor urmează să fie anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, au precizat premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, într-o întâlnire informală cu presa.

Măsura urmează să fie valabilă timp de 3 luni, iar sumele necesare ar proveni din surplusul de încasări la buget datorat creșterii prețurilor. O parte din bani vin de la buget, cealaltă parte de la companii.

Compensarea va intra în vigoare de la 1 iulie pana in septembrie și va fi în sumă fixă, nu procentuală.

În cursul dimineţii de miercuri ar fi avut o întâlnire, la Palatul Victoria, cu miniştri şi secretari de stat de la Ministerul Energiei şi Ministerul Finantelor, alături de conducerea ANAF şi a Consiliului Concurenţei, precum şi Secretarul General al Guvernului.

Subiectul speculei prețului la carburanți a scindat coaliția de guvernare în ultimele săptămâni.

PSD vrea reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial, arată un comunicat de presă al formaţiunii

PNL a pasat toată responsabilitatea pe ministrul Finanțelor, care ar putea avea la dispoziție pârghii prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel