Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernarea "eficientă" aruncă în aer încă o companie de stat. CFR Marfă, în COLAPS
WhatsApp
Pierderi uriașe estimate de conducerea companiei CFR Marfă: peste 50 de milioane de euro. Un document oficial a ajuns deja pe masa premierului Dăncilă.

Conducerea Ministerului Transporturilor a trimis Guvernului un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede rectificarea bugetului Companiei CFR Marfă în minus, pe motiv că nu s-au realizat veniturile stabilite la începutul anului.

Documentul, intrat în posesia DCBusiness, prevede rectificarea în minus a Companiei CFR Marfă cu 232.626 mii lei, adică peste 50 de milioane de euro, ca urmare a nerealizării veniturilor totale aprobate pe anul 2018. Pe de altă parte, cheltuielile de natură salarială rămân la nivelul aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018 se mai precizează în draftul de Hotărâre de Guvern care se află pe masa premierului.

În plus, conducerea compania de infrastructură feroviară CFR SA, creditoare a CFR Marfă cu aproximativ 800 milioane lei, a propus Consiliului de Administrație al CFR SA declanșarea cererii de insolvență a CFR Marfă. Norocul CFR Marfă este că acest punct a fost retras de pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului de Administrație al CFR SA.

DCBusiness a întrebat șefii de la Companie cum au estimat bugetul pe anul 2018 și care este situația CFR Marfă. Răspunsul: "Construirea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2018, are în vedere echilibrarea veniturilor cu cheltuielile. Pentru estimarea veniturilor din servicii prestate în anul 2018, s-a plecat de la estimarea volumului de mărfuri ce va fi transportat în anul 2018, în condiţii de rentabilitate şi eficienţă economică".

Citește materialul complet pe DCBusiness.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel