Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: „Dacă se vine cu compensarea din altă parte, nu am nicio problemă”
WhatsApp
Taxa de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR, iar eliminarea ei nu poate fi realizată decât dacă banii sunt compensați din altă parte, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, nu am niciun fel de problemă”.
Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: „Dacă se vine cu compensarea din altă parte, nu am nicio problemă”

„Există diverse forme în țările care au infrastructură dezvoltată de a se lua taxe. România nu are o asemenea infrastructură și nu poate percepe taxe separate pe o autostradă, când tu nu ai o autostradă cap-coadă. Această taxă de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. Mie nu mi-ar displăcea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la Transporturi, la CNAIR, finanțarea și compensarea acestei sume din altă parte”, spune Sorin Grindeanu.

MInistrul Transporturilor afirmă că nu poate priva, în acest moment, CNAIR-ul de peste 30 de milioane de lei.

„Nu pot. Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, eu nu am niciun fel de problemă. (...) E foarte ușor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?”, încheie Grindeanu.

În Parlament există un proiect de lege al PNL care prevede eliminarea taxei de pod de la Cernavodă.

 

Vezi și 

 

Drulă, către Grindeanu: „Đă-ți demisia, Sorine! E un recital de guvernare pesedistă: tupeu, combinații”

 

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi solicită ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să demisioneze din funcţie în contextul situaţiei de la Metrorex.

„Grindeanu tocmai dă zilele astea un recital de guvernare pesedistă: incompetenţă, tupeu, combinaţii. Şi bucureştenii suferă şi se înghesuie la metrou din cauza lui. Ultima piatră aruncată în baltă e despre subvenţia metroului bucureştean. Problema reală e cât de mare a ajuns subvenţia din cauza creşterilor necontrolate de salarii şi a angajărilor făcute de PSD şi PNL la metrou. (...) Grindeanu a lăsat pur şi simplu metrourile să iasă din circulaţie. Ditai vicepremierul şi numărul 2 pesedist. Şi acum se răsteşte la bucureşteni, în loc să rezolve problema. Dă-ţi demisia, Sorine, e mai bine pentru toată lumea!”, a scris Drulă, miercuri, pe Facebook.

El a menţionat că, în 2016, subvenţia anuală pentru Metrorex era de 315 milioane lei, iar în bugetul pe 2022 a ajuns la 818 milioane lei.

„Peste câteva zile, la rectificare, vor mai adăuga sute de milioane (Metrorex a cerut +700 de milioane)”, a susţinut fostul ministru al Transporturilor.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel