Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia. Prețurile ridicate ale combustibilului, o problemă pentru sezonul turistic
WhatsApp
În doi ani, prețul benzinei în Grecia crescut cu 70%. În Grecia, benzina nu se mai vinde sub 2 euro pe litru, spun proprietarii de benzinării.
Iată 10 moduri de a cheltui mai puțin pe benzină în această vară, când prețurile cresc vertiginos. Trucuri direct de la specialiști

Prețurile ajung astăzi în Grecia la 2 euro și 50 de cenți, iar experții prevăd o nouă creștere până la sfârșitul săptămânii. 

60% dintre greci, potrivit sondajelor, se limitează să cheltuiască banii pe alimente, electricitate și benzină, scrie Fakti.bg.

În nordul Greciei, unde turiștii ajung cu mașinile personale, se așteaptă la o scădere a traficului din cauza prețurilor ridicate la combustibil.

Împotriva companiilor de producție și furnizare de energie electrică au fost intentate mai multe procese, iar instanța trebuie să decidă dacă există speculații a prețurilor pentru consumatorii casnici.  

G Ad:

Prețurile ridicate ale combustibilului în Grecia, o problemă pentru sezonul turistic

 

În plus, poliția a raportat multe cazuri de furt de benzină din automobile și i-a îndemnat pe proprietari să-și lase mașinile în parcări păzite.

La mijlocul lunii trecute, Grecia a anunţat că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. La acea dată, autorităţile luau de asemenea în considerare ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.  În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie.

 

Românii pot merge în Grecia doar cu buletinul. Personalul din vămi va fi suplimentat

 

Românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare şi pot intra în Grecia doar cu actul de identitate, iar personalul din vamă va fi suplimentat cu 50%, a afirma Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului.  "Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate", a spus oficialul elen.

El a arătat că ştie problemele care apar la graniţă, unde se formează cozi şi oamenii sunt nevoiţi să aştepte foarte mult. "Cunosc aceste probleme şi am discutat cu ministerul de resort din Grecia şi am decis suplimentarea cu 50% a personalului care deserveşte vămile din nord. Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut", a precizat Kikilias.

Potrivit acestuia, turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei. Grecia ridică toate restricţiile pandemice pe toată perioada turistică estivală.Anul trecut, Grecia a avut venituri de 10,6 miliarde de euro din turism, dublu faţă de estimări, ca urmare a faptului că autorităţile elene au decis prelungirea sezonului până în septembrie-octombrie, aşa cum va fi şi în acest an.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
27 iun, 12:16
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
DCBusiness.ro
27 iun, 11:33
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
27 iun, 11:33
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
27 iun, 12:16
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
RadioDCNews.ro
27 iun, 12:08
RadioDCNews.ro
27 iun, 12:08
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35