Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grănicerul de pe insula Șerpilor care a înjurat nava rusească: "Dacă ar fi știut că am spus acea frază, nu m-aș fi întors viu"
WhatsApp
Polițistul de frontieră ucrainean de pe Insula Șerpilor, care a fost eliberat de ruși din captivitate după ce înjurat o pe radio o navă de război, a afirmat, după ce a fost eliberat și a ajuns acasă, că militarii ruși care i-au capturat nu au știut că el a fost cel care a rostit celebra frază. Altfel, spune el, nu ar mai fi ajuns viu acasă.
Grănicerul de pe insula Șerpilor, care a înjurat nava de război rusească s-a întors acasă Roman este un erou!

Roman Gribov, polițistul ucrainean de frontieră de pe Insula Șerpilor, a devenit renumit pentru sloganul: "Navă de război rusă, du-te dracului". Militarul s-a întors acasă din captivitate, după un schimb de prizonieri. Autorul frazei legendare, care a fost luat prizonier pe Insula Șerpilor, a declarat că, dacă rușii ar fi aflat că a spus această frază, nu s-ar fi întors din captivitate. El a povestit acest lucru în interviul acordat agenției ucrainene de știri, scrie UNN.

"Ei nu știau cine a spus asta. Și este bine, pentru că eu cred că nu aș fi fost tratat bine într-un astfel de caz. Nu m-aș fi întors acasă", a spus Gribov.

Bărbatul nu și-a dat seama imediat că mesajul său a devenit un cult mondial. De asemenea, el nu poate dezvălui momentul exact în care a apărut fraza, pentru că la vremea respectivă a fost o panică generalizată.

Grănicerul de pe insula Șerpilor care a înjurat nava rusească:  "Dacă ar fi știut că am spus acea frază, nu m-aș fi întors viu"

 

"Din partea persoanei care a fost angajată în schimb, am aflat: "Știi că ești autorul unei fraze legendare?". La început nu am înțeles despre ce este vorba. Deja când mă apropiam de casă, mi-am dat seama. Sincer, nu mi s-a părut corect. Eu sunt doar un om simplu și există atâta atenție", a spus Gribov.

După spusele grănicerului, toți militarii au fost transferați în captivitate de trei ori. Au existat atât torturi fizice, cât și psihologice. Au fost mai multe psihologice.

"A început cu Crimeea. Am fost tratați mai rău decât niște câini. Ne-au îmbrăcat ca pe niște prizonieri și ne-au reprimat din punct de vedere moral. Îi tratau pe toți în mod egal, nu le păsa cine era în fața lor - un soldat, o femeie sau un preot", a spus bărbatul.

Rușii au încercat, de asemenea, să îi demoralizeze pe prizonieri cu minciuni despre presupusa preluare de către Rusia a Kievului și a altor orașe mari din Ucraina. Gândurile la rudele lor i-au ajutat să rămână puternici, a spus Roman.

Roman: „Sunt gata să merg mai departe, să mă lupt cu rușii. Noi avem adevărul și victoria“

 

Când militarii ucraineni erau duși la schimb, se așteptau să fie trimiși la împușcat.

"Nimeni nu se aștepta ca noi să mergem la schimb, credeau că vom fi împușcați. Ne-au legat de mâini, ne-au legat la ochi și o mulțime de oameni au fost răniți pe drum. Ne-au aruncat în mașină ca pe niște carne, cu puștile deasupra noastră. Am aflat în ultimul moment că a fost vorba despre un schimb", a spus bărbatul.

Potrivit ofițerului militar, conversația a fost unilaterală - doar rușii au vorbit.

"Nu au spus că am fost capturați. Ei au spus că ajută poporul frate să curețe țara de opresiunea "naționalistă", așa cum o numeau ei. Tocmai "operațiunea specială" pe care și-au inventat-o singuri. Nici măcar nu înțelegeau ce le spuneam", a continuat soldatul.

Acum, Roman intenționează să revină pe linie și să obțină victoria.

"Sunt gata să merg mai departe, să mă lupt cu rușii. Noi avem adevărul și victoria. Suntem o națiune foarte puternică și niciun rasist nu va putea să intre aici", a spus el.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel