Decizia a fost luată la solicitarea parchetului general al Rusiei, potrivit unui comunicat de presă al Roskomnadzor.
Acest serviciu de ştiri online "a oferit acces la multe publicaţii şi materiale care conţin informaţii false (...) despre desfăşurarea operaţiunii militare speciale pe teritoriul ucrainean", se arată în comunicat.
De la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, guvernul şi-a întărit considerabil controlul asupra informaţiilor difuzate pe internet, unul dintre ultimele spaţii de exprimare liberă din Rusia. A fost interzisă accesarea mai multor mass-media ruse şi străine, inclusiv BBC, iar reţelele sociale americane Facebook şi Instagram au fost declarate extremiste de către un tribunal de la Moscova. Accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricţionat.
Săptămâna trecută, Roskomnadzor a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi "teroriste", un prim pas către o posibilă blocare.
Totodată, autorităţile au introdus două noi infracţiuni penale la începutul lunii martie: una pentru difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă şi o alta pentru diseminarea de informaţii false despre trupele ruse. Această ultimă infracţiune prevede pedepse de până la cincisprezece ani de închisoare şi îi vizează în special pe oponenţii şi mass-media independente, care riscă să fie urmăriţi penal pentru orice denunţare a ofensivei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News