Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Google Maps, investigat de poliția germană 
WhatsApp
Autoritățile germane au lansat marți o investigație asupra Google Germania și a companiei mamă Alphabet Inc în legătură cu posibile restricții anticoncurențiale pe platforma Google Maps, relatează Reuters.

"Avem informații care sugerează că Google ar putea restricționa combinarea propriilor sale servicii de hărți cu servicii de hărți ale unor terți", a declarat Andreas Mundt, șeful Bundeskartellamt.

Acesta a precizat că exemplele ar putea fi legate de încorporarea datelor de localizare Google Maps, a funcției de căutare sau a Google Street View în hărți care nu sunt furnizate de Google.

Autoritatea de reglementare analizează dacă acest lucru "ar putea permite Google să își extindă și mai mult poziția ddominantă privind anumite servicii de hărți", a adăugat el.

Google spune că va colabora cu autoritățile

 

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că societatea colaborează cu autoritățile de reglementare și că va răspunde la orice întrebare legată de activitatea sa.

În conformitate cu noile reglementări care au intrat în vigoare anul trecut, autoritatea de reglementare poate interzice companiilor cu o anumită pondere pe piață să desfășoare practici care dăunează concurenței.

Oficiul a folosit aceste reguli pentru a deschide investigații paralele în ceea ce privește termenii și condițiile de procesare a datelor de la Google și Google News, precum și giganții tehnologici Facebook și Amazon, relatează Mediafax. 

Google Showcase în Uniunea Europeană

 

Google, divizie a companiei Alphabet, a încheiat contracte prin care plăteşte peste 300 de publicaţii din Germania, Franţa şi alte patru ţări din Uniunea Europeană pentru conţinutul lor de presă şi va implementa un instrument care va facilita înscrierea şi a altor editori, a declarat compania pentru Reuters.

Demersul, care va fi anunţat public în a doua parte a zilei de miercuri, urmează după adoptarea unor reguli esenţiale în domeniul drepturilor de autor de Uniunea Europeană în urmă cu trei ani şi care impun Google şi altor platforme online să plătească muzicienii, artiştii, editorii de ştiri şi jurnaliştii pentru folosirea conţinutului lor.

Editori din domeniul presei, printre cei mai aprigi critici ai Google, au cerut de multă vreme guvernelor să garanteze că platformele online plătesc un preţ corect pentru conţinutul oferit de aceştia. Anul trecut, Australia a instituit obligativitatea unor astfel de plăţi, iar Canada a introdus o legislaţie similară luna trecută.

''Până în prezent, avem acorduri care vizează peste 300 de publicaţii de ştiri naţionale, locale şi de specialitate din Germania, Ungaria, Franţa, Austria, Ţările de Jos şi Irlanda, cu multe altele existând discuţii în desfăşurare'', a declarat Sulina Connal, director pentru parteneriatele de ştiri şi editoriale, într-o postare de blog la care Reuters a avut acces şi care urmează să fie publicată miercuri după-amiază. Articolul de pe blog nu precizează care este numărul de editori plătiţi.

Două treimi dintre acestea sunt publicaţii germane, printre care Der Spiegel, Die Zeit şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel