Gogoși cu banane este un desert delicios și extrem de simplu de făcut. Sunt gata în doar 10 minute.
- 200 grame făină
- 3 banane
- 1 ou
- 30 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- sare
- 10 grame praf de copt
- ulei pentru prăjit
Se decojesc bananele, se pisează cu o furculiță și se pun într-un bol suficient de mare. Peste bananele pasate se adăugă oul, zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie și puțină sare, după care se mixează foarte bine totul.
Praful de copt se pune în făină și se amestecă foarte bine. Amestecul de făină și praf de copt se adăugă peste compoziția de banană. Se amestecă cu un tel și astfel obținem compoziția pentru gogoși.
Vezi și: Gogoși tăiate cu paharul, gustul copilăriei. Așa îți aduci aminte de vacanțele la bunici
Punem pe foc o tigaie în care adăugăm 1 litru de ulei și așteptam să se încingă foarte bine. Când s-a încins, băgăm lingura în ulei și apoi luăm din compoziția de gogoși și le adăugăm ușor în uleiul încins.
Gogoșile se rumenesc bine, la foc mediu, pe toate părțile, până când devin aurii. Atunci când sunt gata, gogoșile cu banane se scot pe o farfurie pe care am așezat în prealabil un șervet de hârtie pentru a se scurge uleiul. Procedăm la fel până se termină toată compoziția.
La final, aceste minunate gogoși cu banane se pudrează cu zahăr și se servesc.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News