Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gigantul german Varta a ales România pentru investiția strategică de 1 miliard de euro
WhatsApp
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta, care au prezentat planurile de dezvoltare ale companiei germane în România.
Gigantul german Varta a ales România pentru investiția strategică de 1 miliard de euro

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta.

„Cu acest prilej, au fost prezentate planurile de dezvoltare ale companiei germane în România. Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanța acordată de Guvern investițiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare, domenii de viitor, care contribuie atât la dezvoltarea economică, precum și la crearea de noi locuri de muncă”, transmite Executivul.

 

Gigantul german a avut afaceri de aproape 1 miliard de euro

 

Varta Microbattery deține pe plan local o fabrică la Brașov, din 2014, iar în 2019 a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 25,3 de milioane d euro pentru a-și extinde capacitatea de producție. Un an mai târziu, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 407 milioane de lei, mai mare cu circa 50% față de cea din 2019. În 2020, a bifat un profit de aproximativ 20 de milioane de lei, cu 3,6 milioane de lei peste cel raportat din 2019.

La nivel global, anul trecut, gigantul german a avut afaceri de aproape 1 miliard de euro.

Germanii au intrat pe piața locală cu subsidiara diviziei Pertrix, lansată în luna februarie ca o nouă filială pentru bateriile e-car, relevă date analizate de Profit.ro. Divizia a fost lansată la scurt timp după ce Varta a prezentat noua sa celulă de baterie, V4Drive, pentru vehicule electrice, conform Profit.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel