Ghiveci călugăresc este o rețetă de post care scoate în evidență toată savoarea legumelor. Iată cum se face.
- 6 cartofi
- 300 ml apă caldă
- un sfert de varză albă
- 4 bucăți roșii
- 2 bucăți dovlecei
- un ardei gogoșar
- o ceapă
- un morcov
- 200 grame fasole verde
- 100 ml ulei
- sare și piper după gust
- 1 legătură pătrunjel verde
Se curăță și se spală legumele. Ceapa, dovlecelul și ardeiul se taie cubulețe. Roșiile se trec prin apă fierbinte, se decojesc, se taie și se îndepărtează semințele.
Fasolea se taie în bucăți potrivite și se pune la fiert pentru 15 minute. Cartofii se taie în bucăți mici, iar varza se taie fâșii subțiri.
Într-o cratiță se pune uleiul la încins și se adăugă ceapa, ardeiul și morcovul. Se amestecă și se lăsă să se călească ușor, aproximativ 4-5 minute. Se adaugă roșiile, varza și se amestecă bine.
Tot amestecul se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute.
Se adaugă fasolea aproape fiartă, apa caldă și se continuă fierberea încă 15 minute. Se adăugă dovleceii, cartofii, sare și piper după gust.
Se continuă fierberea la foc mic până legumele sunt bine pătrunse.
La final, se adaugă pătrunjel verde mărunțit.
Dacă ți-a plăcut această rețetă de ghiveci călugăresc, cu siguranță o să-ți placă și cea de Cornulețe cu mac de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News