Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Oamenii străzii din Berlin trebuie să prezinte certificatul verde pentru a putea dormi la metrou
WhatsApp
Oamenii fără adăpost din Berlin trebuie să respecte la rândul lor restricţiile anti-COVID-19 impuse în domeniul transportului public pentru a putea dormi în gurile de metrou din capitala germană.    
Un om al străzii imploră judecătorii să îl trimită la închisoare: „Vă rog, afară este frig și plouă”

Potrivit noilor reglementări, în cazul în care persoanele fără adăpost nu deţin un statut 3G (sigla în germană de la "geimpft", "genesen" şi "getestet", însemnând "vaccinat", "trecut prin bolă", respectiv "testat negativ"), angajaţii transportului public din Berlin (BVG) vor putea să le expulzeze de pe peroane, au informat vineri mai multe companii mass-media locale, citate de EFE, scrie Agerpres. Anunțul vine după ce miercuri, 8 decembrie, au fost extinse restricţiile care împiedică accesul în capitala Germaniei şi în împrejurimi la mijloacele de transport public, inclusiv pe peroane, pentru cei care nu deţin un certificat verde.

Cu toate acestea, în ultimele zile, aceste restricții au generat critici la adresa guvernului oraşului-land Berlin, după ce temperaturile au scăzut la valori de aproape zero grade Celsius în timpul zilei şi în condiţiile în care reţeaua subterană a metroului era principalul refugiu pentru oamenii fără adăpost.

"Suntem conştienţi că situaţia celor fără un acoperiş este deosebit de grea în pandemie", a declarat vineri senatoarea Elke Breitenbach pentru cotidianul Tageszeitung. Cu toate acestea, ea a precizat că toți cetățenii trebuie să respecte legea de protecţie împotriva infecţiilor.

De asemenea, ea a specificat că cei fără adăpost pot efectua teste gratuite la centrele disponibile, menționând că Berlinul promovează o amplă campanie de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, fie în cabinetele medicale, fie la centrele de vaccinare, scrie Agerpres.

 

Germania şi Cehia impun vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii

 

De asemenea, astăzi, deputaţii germani au adoptat o lege care obligă personalul medical să se vaccineze împotriva COVID-19, făcând astfel un prim pas către obligativitatea de vaccinare extinsă la nivelul întregii populaţii, aşteptată să fie autorizată la începutul anului viitor, informează AFP.

Proiectul de lege, ce vizează protejarea grupurilor populaţionale deosebit de vulnerabile, a fost adoptat cu o largă majoritate în Bundestag, unde social-democraţii, ecologiştii şi liberalii sunt majoritari, cu 571 de voturi "pentru" şi 80 de voturi "împotrivă", scrie Agerpres.

De acum înainte, toţi angajaţii care lucrează în spitale, aziluri şi centre sociale trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19 sau să fi trecut prin boală. Angajaţii din stabilimentele pentru persoane cu handicap, clinici ambulatorii, cabinete medicale, servicii de salvare şi centre social-educative sunt de asemenea vizaţi de noua lege.

Proiectul de lege stipulează că profesioniştii din sănătate au o "responsabilitate deosebită", deoarece intră "în contact strâns şi intensiv cu grupuri de persoane care prezintă un risc mare de infectare şi de evoluţie gravă sau mortală a maladiei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel