Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Familie de români, speriată de vizita serviciilor sociale: „Seamănă cu cazul Piei, fetița româncă răpită de autorități de lângă mamă“
WhatsApp
O familie de români cu 3 copii, unde urmează să vină pe lume cel de-al patrulea fiu, este speriată după ce s-a trezit cu o înștiințare de la Oficiul german de asistență socială pentru copii și tineret (Jugendamt) care îi anunță că vor să vină să discute cu copiii, în urma unei sesizări.
Foto ILUSTRATIV

O familie de români care în curând se va mări, după venirea pe lume a celui de-al patrulea copil, este alertată după ce au primit o scrisoare de la Oficiul german de asistență socială pentru copii și tineret (Jugendamt) în care sunt anunțați că vor să vină să discute cu cei 3 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani.

Românii sunt  în prezent în carantină și se tem că totul ar putea veni de la o reclamație a unui vecin care ar tot căuta motiv de ceartă cu familia sau de la grădinița unde merge cel mi mic dintre copii, care nu este întotdeauna prezent. Românii sunt atât de speriați încât iau în calcul revenirea în România.

Familie de români, controlată de serviciile sociale din Germania

 

„Familie cu 3 copii cu vârste intre 1an si 7 ani, unde urmează să vină pe lume cel de-al patrulea copil, primește o astfel de scrisoare de la Jungesamt. În scrisoare cei de la Jungedamt își anunță programarea unei vizite la domiciliul familiei respective, unde dorește să vorbească atât cu părinții dar și cu copiii.

Familia respectivă nu înțelege de unde au putut pleca toate aceste demersuri din partea instituție, deoarece nu au fost înștiințați in prealabil ca ar exista o plângere împotriva lor sau cel puțin nu li s-a adus la cunoștință motivul pentru care primesc această vizită.

Cert este ca cel mai mic copil este la grădiniță, dar nu este mereu prezent din diferite motive si este posibil ca de acolo sa fi pornit o sesizare. Pe de altă parte există un vecin al acestei familii care caută mereu motiv de ceartă cu familia si acest lucru poate că a dus la o plângere împotriva familiei (Motivul certurilor este legat de copii, care, copiii fiind, se mai joacă iar vecinul este deranjat de gălăgie).

Această familie se află momentan in carantină pe motivul virusului pana săptămâna viitoare, vineri, așadar nu poate primi vizita programată de cei de la Jungedamt si doresc reprogramarea.

Ideea este că sunt atât de speriați părinții, in urma citirii a mai multor articole nu prea plăcute despre aceasta instituție, încât doresc să plece de urgență in România după ieșirea din carantină!“, este mesajul postat de o româncă pe o pagină a românilor din Germania.

Cei mai mulți dintre români spun că la o astfel de întâlnire programată ar fi bine să fie prezent și un avocat sau/și un translator care să cunoască bine legislația în domeniu. Unii cred că o astfel de vizită ar putea fi pentru la serviciile sociale să verifice condițiile în care familia trăiește și dacă spațiul minim de care are nevoie fiecare copil este respectat.

„Seamănă cu cazul Piei, fetița româncă răpită de autorități de lângă mamă“

 

Sunt însă și comentarii care alarmează și mai tare familia românilor cu 3 copii: „Ferească Dumnezeu, mai ales dacă părinții nu stăpânesc bine limba germana. Personal, după ieșirea din carantină, aș pleca definitiv acasp. Nu este de glumit! Este celebru cazul doamnei Oliviana Mihaela Seiler, fetia dumneaei este ca o fetiță de vedetă, nu cred ca are vreo lipsa materială, m2 în gospodărie, traume fizice sau psihologice, însă dacă ei vor ceva, așa va fi! Repatriere de urgență!“, recomandă o româncă.

Citește și: Caz REVOLTĂTOR în Germania: Fetiță româncă, răpită de autorități de lângă mama sa

Pe de altă parte sunt și români care îndeamnă familia să nu se sperie de serviciile sociale și să le permită să facă verificările necesare dacă nu au nimic de ascuns: „Nu pot sa cred ca încă mai sunt familii cu copii care, imediat cum aud de Jugendamt, vor sa plece definitiv în România. Atâta timp cât nu aveți nimic de ascuns și va creșteți copiii cum trebuie, de ce vreți sa fugiți? Eu personal aș rămâne aici, aș  anunța situația actuală (că la data stabilită de ei familia este în carantină) și as face o reprogramare. Dacă nu va sfidați de Jugendamt, care vin și ei cu translatorul lor la întâlnire, atunci căutați o persoană autorizată care vă poate ajuta. Și între timp informați-vă și de drepturile voastre și nu mai fiți fricoși! Dacă fugiți e mult mai rău și o să fie un pic mai greu să vă dovediți nevinovăția“, scrie Adina.

„Dragi români, Jugendamt-ul nu este o instituție gen bau - bau. Am contact aproape zilnic cu această instituție prin natura serviciului meu ( copii defavorizați). Și acolo lucrează tot oameni. In Germania statul nu este precum în țările nordice unde se intervine în mod agresiv în familii despre care se bănuiește că nu aplică cele mai bune norme de educație și creștere a copilului. Aici de cele mai multe ori o familie poate solicita și primi sprijin concret din partea acestei instituții. Și aici exemplific: găsirea unui spațiu de locuit corespunzător cu nr. membrilor familiei, consilierea părinților în privința felului în care să relaționeze cu proprii copii, rezolvarea tensiunilor (prin soluții concrete) la nivelul familiei. Nu o să vină nimeni să vă 'confiște' copiii și nici să vă amendeze pentru reclamații făcute de vecini, ci să vă ofere sprijin în caz că aveți nevoie. Sfatul meu: anunțați că vă aflați în carantină, reprogramați vizita, rugați un vorbitor de lb. germană să participe la întâlnire ca traducător și purtați-vă normal. Fiți deschiși și vorbiți despre ceea ce vă preocupă“, este opinia Mariei.

2. -imagine fara descriere- (postare-jungemdant-grup.png)

 

[cietse si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel