Protestele au fost majoritatea unele paşnice, potrivit Ministerului de Interne al Germaniei. Cel mai amplu protest, cu participarea a circa 500 de persoane, a avut loc în Stendal, la circa 100 de kilometri de Berlin. După ce au mărşăluit prin oraş, participanţii s-au adunat pentru protestul final în Piaţa Centrală.
Protestul din Stendal şi alte două manifestaţii au fost înregistrate înainte la autorităţi. În schimb, alte două proteste din landul Saxonia-Anhalt nu au fost înregistrate oficial, a precizat poliţia germană.
Un singur caz de violenţă a fost înregistrat în timpul unui protest din Rathenow, în vestul landului Brandenburg, unde un poliţist a fost rănit într-o altercaţie cu protestatari.
Rata de infectare din Germania a atins recent cel mai înalt nivel înregistrat de la începutul pandemiei şi a determinat reimpunerea de restricţii, în special pentru persoanele nevaccinate.
Rata de contaminare la 100.000 de locuitori pentru ultima săptămâna este de 402,9, o uşoară scădere comparativ cu săptămâna precedentă.
Autorităţile sanitare ale Germaniei au raportat de asemenea 53.697 de noi contaminări, cu circa 10.000 mai puţine decât săptămâna trecută. Circa 510 de persoane au murit în ultimele 24 de ore de COVID-19.
Sâmbătă se împlinesc 2 ani de la primul caz de infectare cu SARS-CoV2 înregistrat oficial în lume. Primul caz cunoscut ar fi fost cel al unei vânzătoare dintr-o piaţă din oraşul chinez Wuhan, potrivit Mediafax.
Sunt doi ani în care cu toții am suportat restricții, am înfruntat temeri și, din păcate, am deplâns peste 5 milioane de morți la nivel global. După doi ani ne simțim obosiți și ne dorim să revenim la normalul, de care ne e dor. De aceea am o singură o rugăminte: vaccinați-vă. Este cea mai sigură și eficientă cale de a ne proteja de acest virus și de a-i proteja pe cei de lângă noi”, scrie pe Facebook fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă.
„Mulți dintre noi încă sunt nesiguri sau au întrebări legate de vaccin. Sunt oameni cu întrebări absolut normale. Pe cei vaccinați îi rog: stați de vorbă, cu calm, cu aceste persoane. Povestiți-le experiența vaccinării cu înțelegere și respect față de îngrijorările lor. Vaccinarea este și trebuie să fie un gest de convingere. Fără încredere nu vom reuși nimic”, adaugă aceasta.
Primele cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în oraşul Wuhan din centrul Chinei, deşi experţii cred de mult timp că virusul s-a răspândit printre oameni înainte de acest moment. În Europa, primul caz ar fi fost în Spania, pe 12 ianuarie, potrivit estimărilor specialiştilor.
Primul caz cunoscut ar fi fost cel al unei vânzătoare dintr-o piaţă din oraşul chinez Wuhan, conform unui studiu american citat de Reuters, însă originea virusului rămâne un mister şi o sursă majoră de tensiune între China şi Statele Unite.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News