Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania avertizează că distanţarea de China va duce la pierderi de locuri de muncă în toată Europa
WhatsApp
Germania trebuie să-şi reducă gradual dependenţa de China, deoarece distanţarea de piaţa chineză va duce la pierderi de locuri de muncă în cea mai mare economie europeană, a afirmat duminică ministrul de Finanţe, Christian Lindner, transmite Reuters. Din 2016, China este principalul partener comercial al Germaniei. 

Autorităţile de la Berlin lucrează la o nouă strategie privind China, care prevede o abordare mai sobră a relaţiilor, şi care are ca obiectiv reducerea dependenţei de statul asiatic.

"Distanţarea economiei noastre de piaţa chineză nu va fi în interesul pieţei forţei de muncă din Germania", a declarat Lindner într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag. Gradual, mai multe regiuni şi pieţe vor deveni mai importante pentru afacerile germane în următorii ani şi ţi următoarele decenii, a adăugat oficialul.

"Pentru atingerea acestui obiectiv, trebuie îmbunătăţite condiţiile politice", a atras atenţia ministrul german de Finanţe, potrivit sursei citate de Agerpres.

În noiembrie, cancelarul german Olaf Scholz a devenit primul lider din G7 (principalele ţări industrializate din lume) care a vizitat China, de la debutul pandemiei de COVID-19. În timpul vizitei el s-a plâns de accesul la piaţa din China. Cancelarul a declarat atunci că a încercat să asigure condiţii de concurenţă echitabile pentru companiile din Europa.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, care le-a arătat oficialilor germani că economia este prea dependentă de energia rusă, a determinat o reevaluare a relaţiilor cu Beijingul, cu care firmele germane au relaţii apropiate, în special în domeniul producţiei.

Patru companii germane - Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen şi BASF - erau responsabile pentru o treime din toate investiţiile europene în China în 2018-2021, conform unui studiu realizat de firma de cercetare Rhodium Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel