Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania a intrat în RECESIUNE, după o scădere drastică a consumului și a exporturilor
WhatsApp
O scădere a investițiilor, a consumului privat și a exporturilor a împins economia germană în recesiune în primul trimestru, cu o scădere de 2,2%, cea mai mare rată de reducere din 2009, arată date detaliate au arătat luni, oferind o privire asupra daunelor cauzate de pandemie, relatează Reuters.

Oficiul Federal de Statistică a declarat că investițiile de capital au scăzut cu 6,9%, consumul privat cu 3,2% și exporturile cu 3,1% în perioada ianuarie-martie, comparativ cu ultimele trei luni ale anului 2019.

Datele anunțate de Oficiul Federal de Statistică au arătat că investițiile în sectorul construcțiilor, care reprezintă aproape 10% din PIB și este cel mai mare angajator al Germaniei, au crescut cu 4,1%, contribuind cu 0,4 puncte procentuale la creșterea trimestrială.

Cheltuielile de stat au fost celălalt punct pozitiv din datele altfel sumbre și, împreună cu construcțiile, au prevenit o contracție mai profundă. Datele arată că cheltuielile guvernamentale au crescut cu 0,2%.

Scăderea de 2,2% a producției trimestrial a fost cea mai importantă de la criza financiară de acum un deceniu și a doua cea mai mare de la reunificarea germană din 1990. Ea vine după o contracție de 0,1% în ultimele trei luni ale anului 2019.

Economiștii se așteaptă la o scădere mai mare în trimestrul doi, în condițiile în care cea mai mare parte a efectelor restricțiilor introduse la mijlocul lunii martie vor deveni evidente.

"Întrucât performanța din primul trimestru este rezultatul a doar două săptămâni de blocare și întreruperi ale lanțului de aprovizionare, nu este nevoie de multă abilitate analitică pentru a prezice o scădere mult mai puternică în trimestrul doi", a spus Carsten Brzeski, economist șef pentru zona euro la ING, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel