Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania, locuri de muncă subvenţionate de stat
WhatsApp
Cabinetul de la Berlin a aprobat miercuri un plan prezentat de ministrul Muncii, Hubertus Heil, prin care se oferă persoanelor aflate în şomaj de mai mulţi ani locuri de muncă subvenţionate timp de maximum cinci ani.

În acest sens, patru miliarde euro vor fi puşi deoparte în următorii ani pentru acest proiect iniţiat de social-democraţi, partenerii de coaliţie ai conservatorilor conduşi de Angela Merkel. Ministerul Muncii din Germania a calculat că fiecare loc de muncă subvenţionat va costa 24.000 de euro pe an. Angajatorii vor primi subvenţii echivalente cu salariul minim din Germania (1.498 euro pe lună) timp de doi ani, după care subvenţia va fi redusă cu câte 10 puncte procentuale în fiecare din următorii trei ani, informează DPA. 

Pentru acest program sunt eligibili cei care au primit ajutoare sociale timp de cel puţin şapte ani şi au o vârstă de minimum 25 de ani.  Înaintea reuniunii Cabinetului, Hubertus Heil a declarat pentru postul public de televiziune ZDF că prin acest plan ar dori să diminueze cu 150.000 numărul şomerilor pe termen lung. Hubertus Heil a respins criticile potrivit cărora subvenţionarea timp de cinci ani a locurilor de muncă este o perioadă prea mare, apreciind că persoanele care nu au avut un loc de muncă o perioadă îndelungată au nevoie de timp pentru a fi pregătite să muncească din nou. 

"Aceşti oameni au nevoie de o perspectivă pe termen lung", a spus Hubertus Heil. Obiectivul proiectului este să ajute oamenii să revină la o viaţă activă normală. Cei care vor fi incluşi în acest proiect vor beneficia de consiliere, în paralel cu locul de muncă, precum şi de educaţie şi pregătire la locul de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Joburi Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel