Potrivit primelor informații oferite de autorități, cei doi români s-au prefăcut că sunt muncitori și că trebuie să le repare rețeaua de apă sau acoperișul.
Primul caz a avut loc luni, în Südstrasse, în jurul orei 13.30 când au sunat la apartamentului unui pensionar de 86 de ani. Un român în vârstă de 20-25 de ani, cu aspect musculos, cu părul scurt și negru, purtând un tricou alb, pantaloni albi și vesta neagră, a susținut că a trebuit să verifice baia bătrânului din cauza unei probleme la rețeaua de apă. Împreună s-au dus la baie, unde necunoscutul a deschis toate robinetele. În acel moment, victima în vârstă a auzit un zgomot în apartament. Cu toate acestea, necunoscutul a distras-o să creadă că totul este în regulă. După 15 minute, românul a dispărut. De la balcon putea vedea cum el și un al doilea bărbat mergeau pe Südstrasse, în direcția Talstrasse. Abia atunci a observat că dulapul și comoda au fost furate și i-au dispărut și bani. După ce a vorbit cu îngrijitorul, victima a informat poliția.
Marți, presupușii muncitori la acoperiș au oferit serviciile unui bărbat, în vârstă de 87 de ani. Primul suspect a sunat la ușă la 9:15 dimineață. Bărbatul cu aspect sportiv, cu părul scurt, blond închis și haine de lucru a spus că a observat deteriorarea casei bătrânului în timpul reparațiilor din cartier. El s-a oferit să îi repare acoperișul cu 50 sau 60 de euro. După o examinare mai atentă a pretinsului prejudiciu, costurile au continuat să crească. Românul a chemat un alt bărbat. Când victima a vrut să le dea banii în numerar, unul dintre bărbați l-a distras. Complicele a intrat în casă, a furat banii și a ieșit cu mult mai mult decât ar fi costat pretinsa reparație. Victima a observat acest lucru doar când meșterii dispăruseră.
Poliția avertizează: „Nu lăsați străinii să intre în casă!” De nenumărate ori, hoții au trucuri inventive și își găsesc victimele în persoanele mai în vârstă. Făptașii simulează o situație de urgență, joacă rolul instalatorilor de apă sau al meșterilor. Uneori, ei transmit o presupusă veste proastă de la rude sau cunoscuți. Alții vor să verifice plafoanele întrucât susțin ei că la un etaj mai sus s-a deteriorat instalația de apă și vor să vadă dacă apa se scurge prin tavan.
Poliția recomandă un vizor, interfon și încuietori pentru uși. Dacă aveți dubii, rugați vecinii, prietenii sau rudele să vină la o întâlnire anunțată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News