Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
George Simion, protagonistul unui nou scandal în Parlament: „Este o caricatură!“ / Popescu: „Se comportă ca un separatist“
WhatsApp
Un nou schimb de replici în Parlament între George Simion și un parlamentar PNL. Președintele Comisiei de Apărare, Pavel Popescu, este „o caricatură”, a spus Simion. Liderul AUR se comportă ca un „separatist din regiunile Donețk și Luhansk”, a replicat Popescu.

„Este inadmisibil ca un om valoros cum este domnul Dumitru Coarnă să fie scos din Comisia de apărare, unde președinte este acea caricatură... Scoateți profesioniștii din Comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, a spus George Simion, după ce Dumitru Coarnă a fost înlocuit din Comisia de Apărare.

Președintele de ședință, Florin Roman, i-a cerut liderului AUR să aibă un limbaj civilizat.

„Eu văd acest vot ca un pas înainte, trec de la o comisie prezidată de Pavel Popescu la o comisie prezidată de Dan Tănasă”, a spus și Dumitru Coarnă, care a menționat că este sancționat de PSD pentru că a semnat contestația la CCR a Ordonanței Prună și că a votat în favoarea moțiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

George Simion, protagonistul unui nou scandal în Parlament: „Este o caricatură!“

 

Președintele Comisiei de Apărare, deputatul Pavel Popescu, a anunțat că PNL va depune la Biroul Permanent o nouă cerere de sancționare a lui George Simion.

„Domnule Coarnă, în deplină onestitate, ca și foști colegi, pot să vă spun că ne va lipsi expertiza dumneavoastră la la Comisie și nu suntem responsabili de deciziile partidului din care faceți parte. (...) Este absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlamentul României să se comporte asemenea unui separatist din regiunile Donețk și Luhansk, este inacceptabil ca un coleg să vină, deci în fiecare zi de 20-30 de ori pe zi, la acest microfon să-și jignească colegii să-i îmbrâncească, indiferent din ce partid fac parte”, a punctat Popescu, potrivit Mediafax.

Amintim că procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după ce luni, 7 februarie 2022, a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

Scandal de proporții între George Simion și Virgil Popescu

 

Şedinţa de plen de luni, 7 februarie, a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

"Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l 'hoţ'.

"Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion", a cerut Daniel Suciu, preşedintele de şedinţă.

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care Daniel Suciu a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel