Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
George Simion, despre comasarea alegerilor: „Este ca o bâlbă, caracteristică pentru toată guvernarea PSD-PNL”
WhatsApp
George Simion, președintele AUR, a vorbit despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale din acest an și bâlbele PSD-PNL pentru desemnarea unui candidat la primăria București.
Foto: Captura Youtube

George Simion a fost întrebat despre candidatura comună a PSD-PNL la București, care ulterior a fost abandonată. El a catalogat această inițiativă drept o „bâlbă”, subliniind că această acțiune a generat instabilitate și nesiguranță, atât în rândul românilor, cât și în rândul propriilor partide.

„Este ca o bâlbă, caracteristică pentru toată guvernarea PSD-PNL. E o improvizație, o chestiune pe care dacă nu o aveau stabilită nu trebuia să o anunțe. Pur și simplu nu sunt pregătiți să facă față acestor alegeri, să conducă România, creează multă instabilitate, multă nesiguranță, nu doar în rândul românilor ci și în rândul propriilor partide. Mi se pare că nu sunt pregătiți nici domnul Ciucă, nici domnul Ciolacu, să conducă două partide de altfel mari, precum PSD și PNL. ”, declară George Simion la emisiunea „Ce se întâmplă” difuzată de DC News TV, Stiridiaspora și DC News.

 

Comasarea europarlamentarelor cu localele

 

Întrebat ce îl încurcă la comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, Simion a evidențiat mai multe aspecte.

„În primul rând e ilegalitatea acestei comasări, neconstituționalitatea. După aceea este lipsa de predictibilitate, nu poți într-un an să schimbi datele așa cum îți convine ție, să-l scoți din joben, să dai foc la țară, să creezi haos, având timp de 4 luni de zile un primar și un președinte de consiliu județean, consiliul local, un consiliu județean ales și unul în funcție.

Care este rațiunea? Prima oară a venit Rareș Bogdan, mitomanul de serviciu să spună că vor face economii că în felul acesta nu vor mai impozita pensiile. Și ajungem să avem în fața noastră un calendar electoral în care tot 4 date de alegeri avem. Inițial trebuia să avem 9 iunie parlamentarele, 29 septembrie alegeri locale, 24 noiembrie primul tur de alegeri prezidențiale cu alegerile parlamentare și turul doi pe 8 decembrie.

În acest moment avem un calendar total schimbat, cu trei luni înainte, ordonanța s-a dat abia acum câteva zile. Eu am făcut un apel la Avocatul Poporului, am fost primii care am dus varianta care era în lucru, având în vedere că este un act normativ trecut prin ordonanță de urgență, doar Avocatul Poporului poate contesta la Curtea Constituțională. Și ne rezervăm o cale extraordinară de atac dacă Avocatul Poporului nu contestă la CCR. Juriștii noștri au identificat o cale excepțională prin care noi ca parte direct implicată să ne adresăm Curții Constituționale. Nu e normal.

Acum calendarul arată alegeri europarlamentare și locale pe 9 iunie, alegeri prezidențiale turul întâi pe 15 septembrie, turul doi 29 septembrie și alegerile parlamentare pe 8 decembrie, tot patru date de alegeri. Nu explică nimeni de ce se devansează alegerile parlamentare, de ce se devansează alegerile locale.

Înțeleg că nu vor să fie luați prin surprindere, dar și noi ne-am făcut temele, ne așteptam la un calendar electoral, așteptau unii oameni să candideze, de exemplu, aveam candidați din diaspora pregătiți să vină pe 29 septembrie să își facă campanie, șă își adune notorietate timp de șase luni. Acum s-au restrâns toate termenele fără o minimă logică. Iar lucrul aceste este condamnat, avem hotărâri ale comisiei de la Veneția, avem hotărâri ale Curții Constituționale la care au apelat exact cei care fac această ilegalitate.”, mai spune președintele AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel