Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii în Republica Moldova, deși are interdicție
WhatsApp
Liderul AUR, George Simion, a urcat vineri seara în avionul care duce parlamentarii români la ședința comună cu Parlamentul Republicii Moldova, deși politicianul român are interdicție să intre în țara vecină până în 2023.
George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii în Republica Moldova, deși are interdicție

George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii români la ședința comună care va avea loc sâmbătă între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Liderul AUR are, însă, interdicție să intre în țara vecină până în 2023.

„S-au rezolvat acele interdicții. Singura mea crimă, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să vorbesc public despre unire. Nu am încălcat nicio lege. (...) Din 2018 până când am făcut un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău în Anul Centenarului eu nu am mai putut intra în al doilea stat românesc, nu am mai putut merge la Chișinău, care e al doilea oraș ca mărime, ca vorbitori de limbă română și mă duc acum într-o delegație oficială a statului român și este posibil să pot să trec granița”, a spus George Simion înainte de decolare.

 

Simion: „Am înțeles că e un regim pro-european, vor alături de celelalte state ale UE”

 

Acesta spune că vrea să vadă care este poziția Maiei Sandu, președintele Republicii Moldova.

„Am înțeles că e un regim pro-european, vor alături de celelalte state ale UE, dar principalul motiv pentru care România ajută Republica Moldova și principalul motiv pentru care statele UE ajută Republica Moldova este identitatea europeană, adică românească, a Republicii Moldova”, a mai spus Simion.

 

Președintele AUR spune că nu va face scandal

 

Președintele AUR spune că nu va face scandal dacă va fi pus să se întoarcă în România.

„Nu o să fac scandal. Am altă funcție, am altă menire acum. Doar vreau să arăt care e situația acolo (...). O astfel de ședință ar trebui să însemne multe pentru viitorul comun al celor două state. Să vedem dacă lucrul acesta se va întâmpla”, a mai spus Simion.

În 2021, Simion a mai încercat să intre în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar, însă fără succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel