Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
George Simion a primit interdicție în Republica Moldova. Reacția liderului AUR
WhatsApp
George Simion a primit interdicție în Republica Moldova pentru încă cinci ani. Autoritățile spun despre parlamentar că este considerat o persoană indezirabilă. 
George Simion, detalii de culise despre cazul Roșia Montană: „Mă interesează să cumpăr o casă aici”

Liderul AUR îi este restricționat accesul în Republica Moldova pentru următorii cinci ani. Este vorba despre o interdicție prelungită, explică autoritățile. 

În ceea ce îl privește pe George Simion, oficialii au spus că „au emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani".

Inspectoratul pentru Migrație a precizat că nu este singura persoană considerată indezirabilă, pe listă se mai află alte 100 de persoane. 

„În Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică", a menționat Inspectoratul.

 

Reacția liderului AUR

 

„Nimic nu s-a schimbat peste Prut. În loc să îmbrățișeze ideea unirii, parlamentarii se țin de fotoliile lor călduțe, mimând iubirea față de România.”, a declarat George Simion. 

El a spus că nu este vorba despre o nouă interdicție, ci de o continuare a celei vechi. 

 

Lista de interdicții ale liderului AUR în Republica Moldova

În octombrie 2018, George Simion a fost declarat persona non grata în Republica Moldova, pentru o perioadă de 5 ani.

În iunie 2022, George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, el încercând să meargă acolo ca parte a unei delegații a Parlamentului României pentru o ședință comună cu parlamentul moldovean. Simion a încercat să intre cu pașaportul diplomatic, deși știa că are interdicție de a intra în Republica Moldova.

„Pe mine m-a interzis Igor Dodon, în plin regim Plahotniuc (...) O bătaie de joc la adresa României. La Chişinău în continuare ne conduc antiromâni. În continuare eu păţesc această ruşine”, a susținut atunci liderul AUR.

Nu a fost prima dată când liderul AUR încearcă să intre în Republica Moldova folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o și în 2021, însă tot fără succes.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a primit prima interdicție de intrare în Republica Moldova în martie 2009, în epoca lui Vladimir Voronin, pentru că ar fi încălcat ordinea publică. Atunci făcea parte din Grupul de inițiativă „Spirit Românesc”, altă dată se prezenta și ca membrul Asociației „Noii Golani”, a scris Europa Liberă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel