Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gem din pepene galben, fără zahăr. Se face rapid, ușor și are mai puțin de 70 de calorii
WhatsApp
Gem din pepene galben este delicioasă și poate fi făcută simplu și rapid, chiar în bucătăria proprie. Este perfectă pentru micul dejun cu biscuiți, poate fi folosită ca umplutură pentru produse de patiserie, făcându-le parfumate și delicioase. Se face foarte ușor și nu trebuie să adaugi zahăr. 
Marmeladă din pepene galben, fără zahăr. Se face rapid, ușor și are mai puțin de 70 de calorii

Sunteți curios să știți cum să procedați acum? Să începem!

Ingrediente:

mere organice,

pulpa de la doi pepeni galbeni copți,

 

 

Gem din pepene galben, fără zahăr. Se face rapid, ușor și are mai puțin de 70 de calorii. Mod de preparare

 

Spălați pepenele galben, curățați-l de coajă și semințe, tăiați-l în felii, apoi în cuburi și așezați-l într-o tigaie cu fundul gros. Curățați merele, tăiați-le felii și adăugați-le în tigaie.

 

Ați putea prepara și: Tartă delicioasă, cu produse din cămară. Aveți nevoie de un borcan cu dulceață. O felie are doar 170 de calorii

 

Vă sugerăm sp alegeți mere Golden, care sunt mai dulci și care vor garanta o prezență adecvată de fructoză. Astfel, veți exclude nevoia de a adăuga zahăr! Așezați tigaia pe aragaz și gătiți merele și pepenele la foc foarte mic. Se amestecă constant pentru a preveni lipirea fructelor de fund.

Vedeți și rețeta: Plăcintă cu mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. O felie are 170 de calorii

 

Când piureul obținut este suficient de moale, transferați-l în robotul de bucătărie și amestecați-l pentru a îndepărta cocoloașele. Puneți-l din nou pe gaz și continuați gătitul până când amestecul se îngroașă, atingând consistența dorită. În medie, va dura cel puțin o oră. Țineți flacăra mică și verificați des, amestecând bine cu o lingură de lemn.

 

Vă sugerăm și rețeta: Prăjitură pufoasă cu gem caise. Veți dori să o preparați în fiecare zi. O felie are doar 160 de calorii

 

Odată gata, piureul se lasă să se răcească, apoi se transferă în borcanele sterilizate anterior. Borcanele se închid bine cu un capac și se pun cu fundul în sus. Borcanele se țin  departe de sursele de lumină și căldură până când sunteți gata să vă bucurați de dulceața ușoară!

Borcanele se sterilizează astfel: se fierb cel puțin o jumătate de oră într-o oală complet acoperită cu apă. Apoi se lasă să se usuce. Vă sugerăm să sterilizați și capacele pentru a preveni formarea de microorganisme care pot fi dăunătoare sănătății.  Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel