Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gazpacho cu pepene verde, supa preferată pe perioada verii. Iese extraordinară cu aceste ingrediente pe care le aveți deja în casă
WhatsApp
Odată cu venirea căldurii, dieta noastră trebuie să se adapteze pentru a ne ajuta să facem față mai bine temperaturilor ridicate. Mâncărurile tradiționale lasă loc altor alternative care sunt la fel de sănătoase, dar mai ușoare și mai proaspete. În acest sens, gazpacho este una dintre rețetele „vedetă” ale verii, care poate fi consumată în orice moment, atât ca prim fel fin și bogat, cât și ca gustare, care oferă un plus de hidratare. 
Gazpacho cu pepene verde, supa preferată pe perioada verii. Iese extraordinară cu aceste ingrediente pe care le aveți deja în casă. FOTO: captură video YouTube @Michael Christen

Legumele precum roșia, castraveții sau ardeiul stau la baza tradiționalului gazpacho căruia fiecare îi poate da nota personală, dar dacă de data aceasta vrei să încerci ceva diferit și la fel de delicios, nu poți rata rețeta de gazpacho cu pepene verde pe care o prezentăm pas cu pas, în acest articol StiriDiaspora.ro.

Este foarte simplu și poți pregăti o cantitate bună pentru a avea mereu gata în frigider cel mai bun gazpacho cu pepene verde. Să te bucuri de o aromă bogată și să ai grijă de sănătatea ta în această vară este ușor dacă înveți cum se face gazpacho cu pepene verde.

Scoate vinetele din frigider. Vom face rapid o maioneză super gustoasă și foarte aromată

 

Gazpacho cu pepene verde - Ingrediente 

 

- ½ kilogram de pepene verde (pulpa)

- 2 sau 3 roșii coapte (aproximativ 300 de grame)

- ½ ceapă verde (sau una întreagă dacă este mică)

- o bucată mică de castraveți

- ¼ ardei gras roșu sau verde

- ulei de măsline virgin (aproximativ 1/2 cană)

- 1 strop de oțet

- sare și piper după gust

- 1 cățel de usturoi (opțional)

- 50 de grame de pâine (opțional)

- puțină apă dacă este necesar.

Dacă ai banane și lapte îți iese o înghețată fantastică: Cremoasă și delicioasă, gata în doi timpi și trei mișcări

 

Gazpacho cu pepene verde - Mod de preparare

 

Înainte de a începe să pregătiți această rețetă de gazpacho cu pepene verde, alegeți un pepene bun care se află la punctul optim de coacere. Tăiați-l în patru sau șase felii mari pentru a vă facilita extragerea cantității de pulpă de care aveți nevoie, aproximativ ½ kilogram. Scoateți coaja și semințele și alegeți de preferință bucățile de sus, cele de culoare roșie intensă.

Deși puteți face gazpacho cu pepene verde fără roșii dacă nu vă place sau dacă aveți alergii, le vom folosi în această rețetă, deoarece este baza gazpacho-ului original. Luați roșiile, îndepărtați orice frunze sau tulpină rămase și opăriți-le, adică puneți-le într-o cratiță la fiert doar 2 sau 3 minute, ca să le puteți curăța fără probleme. Când se răcesc, îndepărtați pielea și partea din centru, cea mai tare, și rezervați.

Aveți deja pregătite cele două ingrediente principale: bucățile de pepene verde și roșiile, acum este timpul să pregătiți și să tocați restul legumelor. Tăiați ceapa mărunțit sau julien, după preferință, și, de asemenea, curățați ardeiul, eliminând semințele interioare. La final, curățați și tocați castravetele.

Pune toate ingredientele, deja pregătite, într-un pahar de blender și bate la putere mare până când fructele și legumele se amestecă și se integrează, formând un piure omogen și cremos (aproximativ 10 minute).

În timp ce bateți, înmuiați câteva felii de pâine veche (din ziua precedentă) într-un castron cu apă rece. Când s-a înmuiat bine se adaugă în pahar cu restul ingredientelor. Pâinea va da gazpacho-ului cu pepene verde mai multă consistență și cremozitate, dar acest pas este opțional. Dacă preferi un gazpacho lichid, sări peste acest pas.

Sos de morcovi dulce-acrișor. O rețetă foarte simplă pentru a-ți însoți friptura. Un preparat culinar de milioane

Dacă ați adăugat pâinea, bateți din nou câteva minute. Apoi, adăugați un praf de sare și încă unul de piper, după preferințe. Se adaugă și uleiul de măsline și un strop de oțet. Bate din nou la putere maximă timp de cinci minute și gazpacho-ul tău cu pepene verde va fi gata.

Pentru a termina această rețetă de gazpacho cu pepene verde, treceți-o printr-o strecurătoare pentru a îndepărta toate semințele sau coaja rămase din fructe și legume.

După ce ați făcut acest lucru, gustați gazpacho pentru a verifica dacă este pe placul dumneavoastră. Dacă vi se pare prea groasă, puteți adăuga puțină apă. Este, de asemenea, momentul să rectificați gustul de sare și piper. Amintiți-vă că gazpacho cu pepene verde este delicios atunci când este foarte rece, așa că este important să îl rezervați pentru cel puțin câteva ore la frigider înainte de a-l servi.

Puteți încerca să personalizați mai mult rețeta și, de exemplu, să faceți gazpacho pepene și mere sau să adăugați alte fructe care vă plac. 

 

Gazpacho cu pepene verde - Sfaturi

 

Dacă doriți să adăugați un cățel de usturoi în gazpacho cu pepene verde, pur și simplu adăugați-l în paharul blenderului împreună cu restul ingredientelor, dar amintiți-vă să îndepărtați germenul (zona interioară) pentru a evita digestia grea.

Servește gazpacho-ul foarte rece, astfel încât să fie pe cât de bogat, pe atât de răcoritor. În plus, puteți pune bucăți mici de ardei, roșii sau pepene verde pe o tavă mică, proaspete de la frigider, pentru ca fiecare invitat la masă să le adauge în gazpacho dacă dorește.

Pandișpan marmorat foarte pufos. Acest desert este genial. De astăzi vei face checul doar așa

O altă sugestie bună este să-ți decorezi gazpacho cu pepene verde, în momentul servirii, cu frunze aromate de mentă sau busuioc și un strop de ulei de măsline virgin.

Dacă gazpacho tău este prea gros sau nu este suficient de rece, cateva cuburi de gheață adăugate în ultimul moment sunt soluția perfectă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel