Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gata cu răzgândeala. Guvernul a adoptat HG privind calendarul alegerilor
WhatsApp
Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor a fost adoptată joi, în şedinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Astfel, alegerile prezidenţiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I şi 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie.
Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului

După câteva sâptămâni de haos în coaliția de guvernare cu privire la data alegerilor prezidențiale, s-a ajuns la un conses. 

Românii vor merge la vot începând cu ultima săptămână din noiembrie în fiecare duminică, până pe 8 decembrie, atunci când va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 

Coaliţia de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, respectiv pe 8 decembrie, iar alegerile pentru Legislativ pe 1 decembrie.

"Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie", a anunţat PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel