Găluști de varză acră este o rețetă foarte veche din bucătăria românească. Publicată într-un ziar românesc din aprilie 1939, acest preparat este delicios și destul de ușor de gătit.
- 500 grame varză acră
- două ouă
Vezi și: Budincă de ciuperci - Rețeta tradițională din bucătăria românească
- unt
- făină
- sare
Iată rețeta de găluști de varză acră, exact așa cum a fost ea publicată în aprilie 1939:
"Varza acră tocată mărunt și stoarsă foarte bine se amestecă cu ouă, sare, și făină până se face un aluat vârtos. La 500 de grame de varză ajung două ouă. Din aluatul frământat, se face un sul subțire, se taie bucăți, se fierb în apă clocotită sărată, se scurg, se dau prin unt sau prin untdelemn și se rumenesc la cuptor sau tigaie."
Ziarul recomandă a fi servita la prânz, alături de supă de linte și orez cu mere.
Poftă bună!
Sursa foto: Pagina de Facebook Reclame Vechi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News