Găluști de cartofi cu sos de ficat este o rețetă veche din bucătăria românească ce impresionează prin simplitatea ingredientelor folosite. Iată cum se face.
Pentru găluști ai nevoie de:
- 500 grame cartofi
- 2 ouă
- făină
Pentru sosul de ficat ai nevoie de:
- 250 grame ficat
- 50 grame bulion
- 2 linguri untură / ulei
Iată rețeta de găluști de cartofi cu sos de ficat, exact așa cum este ea publicată în aprilie 1938:
Se face un aluat din 500 de grame de cartofi fierți în coajă, curățați și dați prin sită, la care se adaugă două ouă și făină cât cuprinde ca să fie un aluat potrivit. Din această compoziție se fac găluști și se fierb în apă cu sare.
Peste ele se toarnă un sos făcut din 250 grame ficat tocat fiert cu 50 grame bulion de roșii și două linguri de untură.
În revista din 1938 acest preparat este recomandat a fi preparat cu bulionul "Speranța", însă poți folosi orice bulion modern.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Borșul ciobanului, o altă rețeta genială din bucătăria românească veche.
Sursa foto: Pagina de Facebook Reclame Vechi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News