Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
GAFĂ incredibilă: Un român din Diaspora a primit un plic fără autocolante
WhatsApp
 Potrivit lui Claudiu Stănășel, consilier local în orașul italian Prato, din plicul cu documentele oficiale pe care l-a primit lipsește autocolanttul cu inscripția "votat". 

"Statul român a greșit!

Din plicul cu documentele oficiale pentru votul prin corespondență lipsesc fix cele două autocolante pe care scrie "votat" !

Mie și multor români ca mine, care au ales să voteze prin corespondență, li se răpește un drept fundamental: dreptul la vot !

Dacă lucrurile nu se remediază urgent, înseamnă că statul român îmi fură acest drept constituțional atât mie cât și acelor români care sunt în aceeași situație ca mine !", a scris Stănășel pe Facebook.

El a filmat toate documentele primite de la statul român.

VIDEO

 

Transmiterea plicurilor a fost finalizată

 

Autoritatea Electorală Permanentă a informat, pe 12 noiembrie, că a fost finalizată operaţiunea de transmitere prin email a notificărilor referitoare la expedierea materialelor electorale şi a numărului de expediere către 35.650 de cetăţeni români care au fost înscrişi în listele electorale pentru votul prin corespondenţă, din 106 ţări. Alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie.

Plicul expediat către alegători conţine un certificat de alegător, o etichetă pentru sigilarea plicului exterior, un autocolant cu adresa Biroului electoral pentru votul prin corespondenţă, un autocolant cu menţiunea „PRIORITY/PRIORITAIRE”, un cod de bare ce asigură identificarea alegătorului, instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Senatului, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Camerei Deputaţilor, un plic interior ce conţine un plic suport în interiorul căruia se află două autocolante cu menţiunea „VOTAT” şi o etichetă pentru sigilarea plicului interior.

Potrivit unui comunicat al AEP, singura ţară către care nu au fost transmise plicurile prin Poşta Română, urmând ca acestea să fie trimise prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale, este Afganistan, unde figurează înscrise în listele electorale permanente pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie 158 de persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel