Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gabriela Firea s-a resemnat după "palma" dată de Ciolacu. Cel mai negru scenariu pentru PSD, infirmat de fosta "candidată deocamdată" 
WhatsApp
Gabriela Firea, autoproclamata "candidată deocamdată" la Primăria București atunci când încă era în cărți pentru o susținere din partea PSD, s-a resemnat după anunțarea candidatului comun al alianței de guvernare în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu. 

Gabriela Firea pare să fi încasat cu stoicism palma dată de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care încă de la începutul negocierilor a lăsat să se înțeleagă că nu ea va fi propunerea PSD pentru Primăria București. Asta în ciuda unor mesaje timide date de complezență și din dorința de a nu o supăra pe fosta primăriță. 

Unul dintre cele mai negre scenarii pentru PSD vehiculat în ultimele zile era ca Firea să candideze ca independentă la primăria Generală ceea ce ar fi dus în mod evident și la o demisie din Partidul Social Democrat. Cu soțul Pandele despre care se știe că are controlul în tot județul Ilfov, banii pentru o campanie probabil comparabilă cu cea a PSD-ului nu ar fi fost o problemă. Scenariul a fost însă demontat marți seară de Gabriela Firea care a anunțat că-și acceptă înfrângerea. Deocamdată nu este clar dacă a acceptat șutul dat de PSD-Ciolacu din dorința sinceră de a continua cu social-democrații ori fiindcă o eventuală candidatură a sa i-ar fi asigurat un nou mandat de primar lui Nicușor Dan, pe care pare să-l urască din tot sufletul, mai mult chiar decât pe Marcel Ciolacu. O eventuală candidatură independentă a Gabrielei Firea ar fi rupt din voturile pentru Cristian Popescu Piedone, cel care în sondaje ar avea un mic avans în fața lui Nicușor Dan. Ar fi fost așadar trei candidați care ar fi împărțit electoratul social-democrat: Firea, Piedone și Cârstoiu. 

Firea: "Ultimele luni au fost tulburi"

 

Gabriela Firea a transmis un mesaj oficial la scurt timp după ce presa a fost anunțată că miercuri va susține o conferința de presă alături de candidatul desemnat Cătălin Cârstoiu, Marcel Ciolacu și șeful PNL București, Sebastian Burduja. 

În mesajul transmis marți seara, Firea își coboară capul în fața lui Ciolacu-PSD și spune că va continua să fie alături de partid, în ciuda opoziției de a fi susținută drept candidat la primăria generală. Firea nu uită nici de Nicușor Dan, probabil adevăratul motiv al rămânerii sale în PSD, în locul unei candidaturi independente, despre care spune că este "un experiment nereușit". 

“Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!” Oamenii pe primul loc, în orice funcție publică, aleasă sau numită - acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general și senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Așa voi fi în continuare! Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional. Fiecare politician este, mai presus de toate, om. Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susținerea familiei m-a întărit sufletește. Susținerea oamenilor a fost excepțională în aceste luni, săptămâni, zile intense și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au oprit pe stradă pentru o îmbrățișare, o încurajare sau care mi-au transmis prin mesaje suportul.Nu-i voi abandona vreodată pe bucureșteni. Pentru ei am luptat și am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator președintele al organizației PSD București. Atât eu, cât și colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susținerea constantă. Pentru cetățenii acestui oraș mă voi bate în continuare, în fruntea organizației social-democrate din Capitală și acolo unde echipa politică la nivel național va considera că pot pune la dispoziție puterea mea de muncă şi experiența acumulată în domeniul administrativ.Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun : salvarea Capitalei. Domnul Nicușor Dan a fost un experiment nereușit! Bucureștenii nu au trăit niciodată într-o situație atât de grea : mizerie, frig în case, poluare, blocarea șantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a orașului," a transmis Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel