Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Gabriela Firea, replică pentru Ludovic Orban: „Da, sunt obraznică!”
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că suma alocată de Guvernul Orban pentru bugetul municipiului Bucureşti nu are cum să acopere toate nevoile şi complexitatea problemelor.
Sursa foto: captură Antena 3

„Am încercat, deşi suma e mică, să o distribuim ca să nu fie sincope în principalele domenii. (...) Cea mai mare sumă - peste 500 milioane de euro - este pentru fluidizarea traficului", a spus Firea în şedinţa CGMB de vineri, pe a cărei ordine de zi se regăseşte proiectul de hotărâre privind bugetul general centralizat propriu al municipiului Bucureşti pe 2020.

Firea a precizat că în proiectul de buget pentru servicii publice - termoficare, iluminat, apă, canal - sunt prevăzute peste 200 milioane de euro, pentru sănătate - peste 100 milioane de euro, în domeniul protecţiei sociale - peste 100 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic - 45 milioane de euro.

Alocările bugetare venite de la Guvern sunt insuficiente, spune Firea, dar în momentul în care a cerut bani în plus, premierul a numit-o „obraznică”. Firea a spus că-și asumă eticheta, dacă asta înseamnă un primar care se luptă pentru banii cetățenilor.

„Am solicitat un procent de 1% din PIB, dar nu ni s-a alocat, iar eu am fost catalogată drept obraznică. Dacă un primar general este obraznic atunci când se luptă pentru drepturile cetățenilor, atunci da, sunt obraznică, dar în numele cetățenilor”, a spus Firea.

 

Gabriela Firea: „La Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic”

 

„S-a vorbit foarte mult de când sunt primar că se organizează evenimente (...). Nu (sunt - n.r.) mai multe decât în marile oraşe conduse de primari parte a unui partid guvernământ care au dreptul să organizeze (...). Numai la Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic”, a a adăugat primarul general.

Primarul general le-a transmis celor din Guvern să-i spună ce teatru sau muzeu vor să închidă. "Să ne spună stimabilii domni la putere, la Guvern (...) cu care să începem", a mai declarat Firea.

Potrivit acesteia, nu are legătură "o sumă infimă pentru evenimente culturale sau de relaxare" şi "sumele uriaşe necesare" pentru reabilitarea reţelei de termoficare, infrastructură etc. Firea a subliniat că nu a neglijat niciodată aceste domenii.

 

[citeste si]


Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 sep 2020, 20:07
DCMedical.ro
28 sep 2020, 08:14
DCBusiness.ro
28 sep 2020, 19:15
DefenseRomania.ro
28 sep 2020, 18:54
DCBusiness.ro
28 sep 2020, 19:15
DefenseRomania.ro
28 sep 2020, 18:54
DCNews.ro
28 sep 2020, 20:07
DCMedical.ro
28 sep 2020, 08:14