Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gabriela Firea, către ministrul Mediului: "Nu întorc nici nasul, nu mă derobez nici de responsabilitate"
WhatsApp
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a cerut un punct de vedere ministrului Mediului dacă trebuie sau nu să mai fie prelungit contractul cu Iridex, care administrează depozitul de deşeuri de la Chiajna-Rudeni.

"Avem în acest moment un contract pentru groapa Iridex care expiră luna viitoare şi am vrea să ştim de la Ministerul Mediului, care avizează şi autorizează toate depozitele de deşeuri, dacă trebuie sau nu să mai fie prelungit acest contract, deoarece avizul de mediu este valabil încă 8 ani", a spus Firea într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că a trimis o scrisoare ministrului Mediului, în care i-a solicitat - având în vedere şi declaraţiile lui publice cu privire la faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul şi administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna - să formuleze un punct de vedere cu privire la posibilitatea prelungirii duratei de exploatare a acestui depozit.

De asemenea, Firea a adăugat că l-a rugat să comunice dacă a dispus noi controale şi verificări la acest depozit de deşeuri şi dacă Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, aflată în subordinea ministerului, a retras autorizaţia de mediu valabilă până pe data de 13 februarie 2028.

"Au trecut opt zile de la această adresă pe care am transmis-o către Ministerul Mediului, nu ştim exact dacă s-au dispus controale şi verificări la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, petiţii vin în continuare de la cetăţeni, în special de la cei din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei, sectoarele 1 şi 6 şi ne-am dori ca în continuare să aflăm acest punct de vedere, să ştim dacă se poate prelungi acest contract. De fapt, este vorba despre un act adiţional care expiră pe 21 martie", a afirmat Firea.

Ea a subliniat că primarul general şi Consiliul General nu au atribuţii de a închide sau deschide un depozit de deşeuri.

"Mulţi dintre cetăţenii sectoarelor 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător în unele zile şi la unele ore, au apărut şi foarte multe petiţii (...). Doar câteva dintre ele: 'Stop mirosului de biogaz', 'Închide groapa de gunoi de la Rudeni', 'Stop gazării provenite de la groapa Rudeni', 'Nu întoarce nasul de la groapa de gunoi'. Nu întorc nici nasul, nu mă derobez nici de responsabilitate, dar Primăria Capitalei nu poate nici să închidă, nici să deschidă un depozit de deşeuri", a reiterat Firea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel