Ori de câte ori îți e poftă de ceva dulce, o porție zdravănă de fursecuri cu untură e binevenită.
- 500 grame făina
- 3 ouă
- 8 linguri untură
- o cană zahăr
- o linguriță amoniac stins cu oțet
- coajă de lămâie
Pentru glazură ai nevoie de:
- 4 linguri apă
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
- 50 grame margarină
- esență de rom
- figurine din zahăr (fulgișori)
Se pun ouăle, untura și zahărul într-un bol, amestecând foarte bine. Se adaugă amoniacul stins cu puțin oțet sau cu puțină zeamă de lămâie, coajă de lămâie și făină treptat. Se amestecă foarte bine, până ce toate ingredientele sunt încorporate.
Aluatul pregatit se dă prin mașina de tocat și se pune în forma pentru fursecuri. Fursecurile astfel rezultate se pun într-o tavă unsă cu puțină untură sau ulei și se așează cu grijă.
Se dau la cuptor la foc potrivit, aproximativ 30 minute sau până ce acestea sunt maronii pe margini.
Atunci când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Cum se prepară glazura: apa și zahărul se pun pe foc până ce dau primul clocot, apoi se adaugă cacaoa și margarina. Se amestecă bine timp de 5 minute. Cu glazura fierbinte se decorează fursecurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News