Dacă vrei să înveți cum să faci fursecuri de casă cu unt, te vom învăța pas cu pas cum să prepari aceste prăjituri. Notează rețeta și mergi direct în bucătărie, pentru că ești pe cale să savurezi niște prăjituri delicioase.
- 2 ouă
- 2½ căni de făină (350 grame)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 100 de grame de unt
- 1 cană de zahar (200 grame).
Pentru a începe cu pregătirea fursecurilor cu unt de casă, luați un recipient și amestecați untul cu zahărul. Puteți face acest proces manual cu o spatulă sau tije electrice. Veți vedea cum untul formează o masă foarte cremoasă.
Sfat: dacă folosești zahăr pudră aluatul va fi și mai moale.
Următorul pas este să adăugați ouăle și vanilia. Continuați să amestecați cu spatula până când sunt complet integrate. Dacă vi se pare prea greu să frământați prăjiturile cu mâna puteți folosi un mixer electric, dar nu ar trebui să aveți probleme.
Sfat: puteți folosi și coaja de lămâie sau portocală dacă nu vă place vanilia.
Pune vasul cu aluatul deoparte și cerne făina împreună cu praful de copt. Acest pas este foarte important atunci când facem fursecuri de casă pentru că tocmai acesta este ceea ce ne va asigura că nu apar cocoloașe și că obținem un aluat neted și omogen.
După ce ai cernut făina, adaugă treptat făina în preparat și amesteca până se integrează totul.
Truc: mai adaugă făină dacă consideri că este necesar pentru ca aluatul să fie neted și compact.
Când aveți gata aluatul de fursecuri cu unt, următorul pas va fi să-l înfășurați în hârtie transparentă sau folie de plastic și să-l păstrați la frigider pentru aproximativ jumătate de oră. Ideal este să formezi o minge sau mai multe mici.
După acest timp, puteți scoate aluatul din frigider. Pentru a-l lucra, întindeți puțină făină pe o suprafață plană și întindeți-o cu ajutorul unui sucitor. Faceți fursecurile cu unt cât de groase doriți și tăiați-le cu ajutorul unei forme care vă place cel mai mult sau cu un pahar pentru a face fursecuri rotunde. Preîncălzește cuptorul la 180 ºC.
Sfat: puteți face fursecuri mici folosind o formă mică, modelând cu un cuțit sau folosind un capac de sticlă.
Așezați fursecurile de casă pe o hârtie de copt tapetată cu pergament și coaceți timp de 15 minute sau până când devin aurii. Aceste tipuri de fursecuri se fac foarte repede, așa că ar trebui să urmăriți cuptorul în cazul în care necesită mai puțin timp.
Sfat: dacă cuptorul dumneavoastră are opțiunea, puneți căldura deasupra și dedesubt.
Când sunt gata, scoatem tava din cuptor. Veți observa că fursecurile cu unt sunt cam moi, nu vă faceți griji pentru că este normal. Cel mai bine este să le lași să se răcească pe un gratar, vei vedea că imediat ce se racesc devin crocante. Desigur, aveți grijă să nu vă ardeți, așa că folosiți întotdeauna o spatulă pentru a scoate fursecurile proaspăt făcute din tavă.
Cel mai bun lucru la rețeta de fursecuri cu unt de casă este că poți oricând să o faci în felul tău, oferindu-i formele și dimensiunile care îți plac cel mai mult pentru a-ți surprinde prietenii și familia.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News