Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fursecuri cu umplutură de caise, făcuți în casă. Un desert de sezon, foarte gustos care te va convinge să mânânci fructe
WhatsApp
Bucură-te de fructele de sezon cu un desert absolut delicios. Fursecurile umpluți cu caise sunt foarte ușor de preparat și te vor face să pari o regina a deserturilor. Tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos.
Fursecuri cu umplutură de caise, făcuți în casă. Un desert de sezon, foarte gustos care te va convinge să mânânci fructe / Foto: Captură video youtube

Unele dintre cele mai gustoase fructe de sezon din România sunt caisele, sau zarzărele, după cum sunt numite în popor. Deși multă lume le iubește proaspete, așa cum sunt, s-ar putea să existe și mofturoși. Ei bine, avem o soluție și pentru ei.

Fursecurile cu umplutură de caise îi vor fermeca pe toți cei care îi gustă. Se topesc în gură instant, iar umplutura de caise dulce-acrișoară îți va delecta papilele gustative. Deja salivezi? Ia un șorț și apucă-te de gătit!

 

Fursecuri cu umplutură de caise - Ingrediente

 

- 226 grame de unt, înmuiat

- 200 grame de zahăr

- 2 ouă mari, la temperatura camerei

- 375 grame de făină de toate tipurile

- 100 grame de nuci tocate mărunt

 

Umplutură:

- 380 grame de caise 

- 170 grame de apă

- 50 grame de zahăr

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

 

Garnitură: 

- 80 grame de ciocolată semidulce

- 1/2 linguriță de untură

- 30 grame de zahăr pudră

 

Fursecuri cu umplutură de caise - Mod de preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 170°. Crema de unt și 200 grame de zahăr până când devine ușoară și pufoasă, 5-7 minute. Bateți în ouă. Într-un alt castron, combinați făina și nucile; bateți treptat în amestecul cremos.

Formați niște biluțe rotunde pe care să le aplatizați (biscuiții) cu grosimea de 2 cm aproximativ. Se taie transversal în felii de 1 cm. Așezați-le la 5 cm distanță una de alta pe foi de copt neunse. Coaceți până când partea inferioară începe să se rumenească, 10-12 minute. Se lasă să se răcească complet în tăvi pe grătare de sârmă.

Între timp, pentru umplutură, combinați caisele și apa într-o cratiță mare. Aduceți la fierbere. Gătiți și amestecați până când caisele sunt moi, aproximativ 10 minute. Se scurg; se răcesc la temperatura camerei. Adăugați 50 grame de zahăr, scorțișoara și caisele într-un blender sau robot de bucătărie până la omogenizare. Se întinde pe fundul a jumătate din fursecuri; se acoperă cu restul fursecurilor.

Pentru topping, topiți chipsurile de ciocolată și untura în cuptorul cu microunde; amestecați până la omogenizare. Se presară peste fursecuri. Se presară cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel