Dacă sunteți o persoană care preferă un mic dejun sănătos ca la carte, cu siguranță, vă aflați unde trebuie. De cele mai multe ori dacă sari peste micul dejun nu este o opțiune, deoarece este necesar pentru a-ți ajuta corpul să prindă forțe noi pentru toată activitatea fizică din restul zilei.
Astfel, una dintre cele mai bune modalități de a combate foamea pe parcursul zilei este să mănânci micul dejun, dar asta nu înseamnă un bol de cereale zaharoase sau o gogoașă. Să începi dimineața cu ceva zaharat și dulce nu este probabil cea mai bună idee. Sigur că este bine din când în când, dar ai observat vreodată cât de mult continui să poftești la zahăr pe tot parcursul zilei după ce faci asta?
A avea ceva sărat și bogat în proteine, cum ar fi această Frittata la tavă cu legume este o modalitate excelentă de a începe ziua. Asortați-o cu o felie de pâine integrală prăjită, fulgi de ovăz sau un fruct și vă veți începe în forță ziua!
Este super ușor să faci frittata la tavă și o poți tăia în pătrate îngrijite, exact ca o pizza, ceea ce le face perfecte pentru pregătirea mesei. Această rețetă face 6 porții sau 4 dacă aveți nevoie de un mic dejun mare.
Frittata este un tip de omletă excelentă în care poți folosi orice legume rămase sau pe cale să se strice în frigider. De asemenea, ați putea adăuga și carne gătită rămasă din ziua precedentă pentru un plus de proteine. Această versiune conține spanac și roșii și este asezonată cu condimente italiene, conform Recipe Runner. Este o combinație plăcută combinată cu brânza ricotta și parmezanul presărat deasupra.
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 17 g de ceapă tocată mărunt
- 200 g de roșii cherry, tăiate în două
- 90 g de baby spanac, aproximativ 3 mâini mari
- un praf de usturoi granulat
- Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat după gust
- 6 ouă
- 3 albușuri de ou
- 1 linguriță de condimente italiene (fără sare)
- 30 g de lapte
- 100 g de brânză ricotta parțial degresată
- 50 g de parmezan ras (opțional)
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și așezați o tavă cu margini în cuptor în timp ce acesta se preîncălzește.
Într-o tigaie de mărime medie, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare. Adăugați înăuntru ceapa și sotați-o timp de un minut, apoi adăugați spanacul, roșiile cherry, usturoiul granulat și asezonați cu sare și piper. Se mai sotează încă 2-3 minute. Se îndepărtează de pe foc.
Într-un castron de mărime medie, bateți împreună ouăle, albușurile, condimentele italiene, laptele și ricotta până se combină.
Scoateți tava fierbinte din cuptor și pulverizați cu spray de gătit. Turnați amestecul de ouă în tavă, apoi dispersați uniform amestecul de spanac și roșii deasupra. Acoperiți cu parmezan ras, dacă doriți, apoi dați la cuptor timp de 10-12 minute sau până când frittata este închegată.
Poftă bună!
--------------------------------------------
- Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News