Ingrediente:
4 ciolane de miel
3 căței usturoi
2 cepe albe
fasole verde
mazăre
cartofi
o crenguță de cimbru
o crenguță de rozmarin
unt
piper negru boabe
pătrunjel proaspăt
vin roșu
Zdrobiți usturoiul cu un cuțit și puneți într-un vas încăpător alături de crenguțele de cimbru și rozmarin și o felie de unt. Adăugați ciolanele de miel, un pahar de vin roșu și flambați carnea ca să dispară alcoolul. Puneți apă și dați la cuptor la 160 grade preț de 2h30.
Cartofii se pregătesc ca pentru piure, se curăță, se taie și se pun la fiert.
Fasolea, mazărea și ceapa se gătesc împreună punându-le într-o tigaie și călindu-le în unt și ulei. Adăugați și sare!
După ce scoatem friptura din cuptor pregătim cartofii. Adăugăm câteva linguri din grăsimea lăsată de miel, punem unt, sare, boabe de piper zdrobite și tocate și pătrunjel proaspăt tocat. Zdrobim și amestecăm bine.
Se toarnă un pahar de vin într-o tigaie pentru a pregăti sosul. Când vinul începe să fiarbă adăugăm din grăsimea din oala de friptură și lăsăm lichidul să se reducă.
Punem într-o farfurie adâncă și mare pireul în mijloc, mazărea și fasolea pe margini, iar bucățile de friptură le băgăm în mijloc în pireu. Peste toate turnăm sosul din vin.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News