Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fratele lui Radu Mazăre, dat în urmărire națională după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare. UPDATE: Alexandru Mazăre s-a predat
WhatsApp
Fratele lui Radu Mazăre, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă. 
Alexandru Mazăre, dat în urmărire națională

UPDATE! Poliția Capitalei anunță că Alexandru Mazăre s-a predat.

"Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale. După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării", se arată în mesajul transmis de Poliția Capitalei. 

Știre inițială

Polițiștii constănțeni au încercat, marți, să pună în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru fals în declarații, informează Poliția Constanța.

Acesta nu a fost găsit acasă, fiind făcute verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Surse din anchetă au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, condamnat marți la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale.

Alexandru Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită

 

„Condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (......) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor (...) pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii (...) și condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală. În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală”, arăta decizia ÎCCJ.

De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății și a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 80.000 de euro.

În cazul fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, dar și a lui Avraham Morgenstern, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Dosarul în care a fost condamnat Alexandru Mazăre vizează Campusul de locuințe sociale Henri Coandă din Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel