Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța, metodă rapid de testare: Teste COVID în farmacii. De ce document este nevoie
WhatsApp
Francezii se pot testa în farmacii fără rețetă. Crucea Roșie a instalat corturi la Paris pentru teste antigen, care sunt disponibile pe baza asigurării medicale.
Foto ILUSTRATIV

Franța își schimbă strategia de testare a populației pe măsură ce relaxează restricțiile. Autoritățile le oferă francezilor posibilitatea de a face teste antigen, pe baza asigurării de sănătate. Ideea le-a venit și oficialilor de la Madrid, care vor să introducă testele în farmacii.

În primul rând, este de menționat faptul că aceste teste rapide se pot face în farmacii și costul lor de 8 euro și 40 de eurocenți este acoperit de asigurarea de sănătate. Testele rapide antigen sunt folosite deja cu succes în aeroporturi, iar francezii pregătesc o campanie masivă în școli. Farmaciștii francezi primesc formare online ca să poata realiza testele antigen, iar rezultatele se obțin în 15 minute.

Exod din Spania în Franța pentru testele antigen

 

Până la aprobarea testelor antigen, mulți locuitori din nordul Spaniei trec zilnic frontierea în Franța ca să-și facă testul antigen în farmacii de acolo. Autoritățile știu că vaccinul nu va opri pandemia decât după ce gradul de imunizare va trece de 60%, potrivit Aleph News.

De asemenea, există temeri serioase cu privire la un al treilea val de Covid-19, care s-ar putea produce în urma Sărbătorilor de Crăciun. Iar proiecțiile experților prevăd că valul doi al pandemiei va produce mai multe decese decât cel din primăvară, dacă nu se rupe lanțul de transmitere a virusului. De aceea, testarea rapidă ne poate oferi avantajul decisiv în lupta cu virusul SARS-CoV-2, înainte să apară un nou val de îmbolnăviri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel